søndag, d. 16. juni, 2013
Jeg har lææænge gerne vil prøve at lave Pulled Pork, men har ikke lige haft lejlighed til at afprøve dette. For nogle uger siden fik vi så endelig købt en nakkefilet på 2,3 kg, og med en meget anbefalet opskrift fra nogle af vores venner, måtte jeg hellere komme i gang 🙂
Da Pulled Pork jo er ret hypet, sker der nogle gange det, at ens forventninger kommer op på et ret højt niveau – hvis det skal stå mål med den store omtale. Og det er vidst den konklusion vi er nået frem til herhjemme. Det smagte super godt, men… Havde bare forventet lidt mere. Opskriften fejler intet, og gav en meget lækker BBQ Sauce, som jeg kan spise med ske 😉 Og kunne absolut godt finde på at lave det igen – er nok bare mere til en god rød bøf.
Efter jeg har prøvet opskriften anden gang, blev resultatet SÅ meget bedre end første gang. Jeg valgte at undlade at skære fedtet fra, samt marinere nakkefileten i 2 døgen i stedet for natten over. Dette gjorde underværker, og vi fik den mest saftige pulled pork 😀
I burgeren blev der desuden tilsat en god gang hjemmelavet coleslaw. De coleslaws jeg har smagt, har været ret skarpe i smagen – hvilket jeg ikke er så vild med. Så jeg måtte jo bikse en sammen, som jeg var vild med. Det blev bl.a. gjort ved at anvendes sommer spidskål i stedet for hvidkål. Sommer spidskål er en anelse mere mild i smagen, og tyndere blade, hvilket jeg ser som en fordel i rå tilstand. Derudover lavede jeg en dressing af lige dele creme fraiche og min farmors hjemmelavede mayonnaise, samt tilsatte lidt sennep, sukker og salt og peber. Og mums, det blev bare godt. Min farmor plejer at bruge lige dele creme fraiche og mayonnaise i en af hendes velkendte kyllingesalater, og det smager bare så godt. Overvejer allerede nu, hvad vi kan få denne hjemmelavet coleslaws til næste gang.
De hele blev serveret i hjemmebagte burgerboller. Lige siden jeg har prøvet denne opskrift, har jeg ikke ville lave andre. De er så meget bedre end købe-burger boller.
Opskriften rækker til ca. 6 personer – dog er coleslawen til 3-4 personer
På dag 1 (2 dage forinden) blandes ketchup sammen med BBQ Sauce, sirup, brun farin, HP sauce, sød fransk sennep, soya, olie, røget paprika, hvidløg, chili og karry sammen til en lækker marinade. Smag den til – den skal smage sød, men med en let stærk eftersmag.
Nakkefileten klargøres, men lad fedtet blive siddende, da dette er med til at gøre den færdige steg saftig. Stegen smøres ind i marinaden og lægges i lukket plastikpose 2 døgn før med alt marinaden i posen.
På dag 3 kl. ca. 06 om morgenen lægges nakkefileten i fad sammen med al marinaden. Den sættes i en 95 grader varm ovn (ikke varmluft), og står og steger i ca. 12-14 timer indtil centrum-temperaturen er 93-95 grader.
Når stegen er godt halvvejs tages halvdelen af væden fra og gemmes til sovs. Denne proces gentages nogle gange – når der er væske nok til det.
Væsken hældes igennem en si, så urenheder og snask sorteres fra.
Når der ca. er 1 time tilbage af stegetiden forberedes coleslawen.
Bland lige dele mayonnaise sammen med cremefraiche. Tilsæt lidt sennep, og sukker og smag til med salt og peber.
Snit sommer spidskålen fint, og riv gulerødderne. Fordel grøntsagerne i den cremede masse, og lad det trække indtil stegen er færdig.
Når stegen er færdig, varmes BBQ saucen op. Jeg synes kun det var nødvendigt at smage saucen til med salt og peber, men hvis den ikke smager af nok, kan der tilsættes mere BBQ sauce og brun farin.
Steges rives fra hinanden med et par gafler, og serveres i lune burgerboller, sammen med colesalw og den varme BBQ sauce.
Græsk yoghurt med mayonnaise er også rigtigt godt. Bruger det som grundsubstans i karrysild og kartoffelsalat.
Hej Rita,
Det lyder også spændende den kombination 🙂