mandag, d. 14. februar, 2011
Jeg blev endnu engang draget af en opskrift fra bogen Grill – opskrifter, teknikker og redskaber. Denne gang skulle jeg lige afprøve en Pizza med øl, karamelliserede løg og friske pærer.
Uh, det var altså lækkert 🙂 Selv min far, som var lidt modvillig over, at han ikke kunne få en kød-pizza, endte faktisk med at synes, at den smagte rigtig godt.
Jeg havde dog håbet på at pizzabunden blev sprød, men det gjorde den ikke. Så det her er en dejlig, blød pizzabund, som også er super lækker 🙂
Pizzaen rækker til 4 personer.
Rør gæren sammen med 50 g hvedemel i en skål. Tilsæt det lunkne vand, og pisk det til det, er godt blandet. Dæk skålen med et fugtigt klæde, og lad det stå lunt uden træk i 30 min., til blandingen er tyk og skummende, og giver små, boblende lyde (hvilket jeg så ikke hørte noget af :P)
Tilsæt 2 spsk olie og øllen i gærblandingen, og bland det godt. Tilsæt majsmelet, og 1 tsk salt, og begynd at tilsætte de sidste 300 g mel, cirka 4 spsk ad gangen, så der bliver en blød dej. Ælt gerne dejen med dejkroge på en el-pisker, og ælt den i ca. 8 min., så dejen bliver smidig.
Hæld en smule olie over dejen, og lad den stå tildækket og hæve et lunt sted til den er vokset til dobbelt størrelse (1-1½ time).
Ælt dejen igennem, og form den til en pizza. Lad den efterhæve i 30 min.
Opvarm olien i en stor sauterpande over middelvarme til det er varmt, men ikke rygende. Tilsæt løgene, drys med salt og peber og sauter under jævnlig omrøring. Skru ned for varmen og fortsæt under omrøring med at småstege løgene, til de er godt karamelliserede – men ikke brune og branket.
Fordel pizzaost på pizzadejen, og bag den i en 250 grader varm ovn i ca. 15 min.
Fordel de karamelliserede løg ovenpå den færdig-bagte pizza, sammen med pærer skåret i tynde skiver og lidt friskhakket persille.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: friske pærer, karamelliserede løg, kød-pizza, majsmel, persille, Pizza med øl
uhm! Det ser godt ud 🙂 skal jeg helt klart give mig i kast med en dag. Elsker at lave pizza der varierer lidt fra normalen 🙂
Hej Line,
Mange tak 🙂 Den smagte også virkelig godt 🙂 Vil dog anbefale at du har god til at lave pizzaen, da den jo skal hæve af flere omgange, hvilket godt kan tage lidt tid 🙂