fredag, d. 2. september, 2011
Aftensmaden bestod i dag af en super lækker, anderledes og frisk pizza – nemlig denne sommerfriske pizza med fSommerfrisk pizza med nektariner, bacon, basilikum og hvidløg. Holdt da helt op, det var lækkert, og absolut en pizza man bør prøve at smage. Selv min ellers til tider skeptiske mor var faktisk vild med den – tiltrods for at hun inden prøvesmagningen var noget ubekvemt ved situationen om nektariner på en pizza.
Da nektarinerne ikke bliver opvarmet, giver de pizzaen en dejlig sommerfrisk fornemmelse, og gør samtidig pizzaen let og lækker. Nektarinsmagen trænger ikke så meget igennem, men de giver et syrligt pift til pizzaen, og er virkelig lækker sammen med den friske basilikum og bacon.
Opskriften er i øvrigt inspireret af en opskrift, jeg har fundet i kogebogen Grill – opskrifter, teknikker og redskaber. Jeg brugte denne opskrift på dej, og den er som altid rigtig lækker.
Til 4 personer blev der brugt:
Start med at lave pizzadejen, og lad den hæve en times tid.
Steg baconlet sprødt, og læg det på et stykke køkkenrulle indtil servering.
Pres hvidløget, og bland det sammen med lidt olie.
Rul pizzadejen ud, og forlag den i ovnen i ca. 5 minutters tid ved 250 grader.
Tag dejen ud, når den er hævet godt op med en bobbel, og pensl med lidt hvidløgsolie på dejen.
Drys med revet ost, og bag pizzaen ved 250 grader i 10-15 minutter. Tag den ud af ovnen, og lad den køle let af.
Imens udstenes nektaringerne, og de skæres i tynde både.
Drys med bacon, nektaringerne og den friske basilikum.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: bacon, Basilikum, basilikum og hvidløg, Grill – opskrifter, hvidløg, kogebog, Sommerfrisk pizza med nektariner, syrlig, teknikker og redskaber