Bacon- og basilikumindsvøbt svinemørbrad med smørdampet spidskål, balsamicostegte nektariner og kartoffelbåde

torsdag, d. 5. august, 2010

Jeg er i disse dage taget på “ferie” hjemme ved mine forældre, så kæresten kan få lidt alenetid 😛 Det indebærer selvfølgelig også at jeg kommer hjem til mine forældre for at lave mad, så i går aftes fik vi Bacon- og basilikumindsvøbt svinemørbrad med smørdampet spidskål, balsamicostegte nektariner og kartoffelbåde. Det er faktisk ret lang tid siden, jeg sidst har lavet denne mørbrad, så nu var det på tide at få den igen 🙂

Mørbraden er meget nem at lave. Til 4 personer har jeg brugt:

  • 2 mørbrader (finpudset)
  • 2 potter frisk basilikum
  • 2 pk. bacon i skiver

Smørdampet spidskål

  • 2 spidskål, renset og skåret i kvarte
  • Lidt smør
  • Lidt vand

Tilbehør

  • Balsamicostegte nektariner
  • Kartoffelbåde i ovnen

Fremgangmåde for bacon- og basilikumindsvøbt svinemørbrad

Start med at finpudse mørbraderne for fedt, sener og hvad der ellers er.

Pluk en masse basilikumblade af. Rul ligeså stille mørbraden ind i bacon og basilikumbladene. Jeg starter gerne med at rulle lidt bacon om enden af mørbraden, og putter herefter ligeså stille basilikumblade inden i efterhånden som den bliver rullet rundt. Det kan godt tage lidt tid at lave, idet basilikum’et kan finde på at glide lidt.

Jeg spurgte efterfølgende en bradepande med lidt olie og kom mørbraderne heri, men kom i tanke om bagefter, at det nok ikke var nødvendigt, da der hurtigt flyder fedt fra baconskiverne.

Tror de fik mellem ½ time til 45 min. i oven ved 200 grader.

Smørdampet spidskål

Hæld lidt vand i en gryde (så det netop ikke rører spidskålen), og sæt en si oven på gryden med spidskålene i. Bring vandet i kog og tilsæt lidt salt og lidt smør.

Lad kålen dampe i ca. 15-20 min. så der stadigvæk er bid i kålen.

Server mørbraden med det smørdampede spidskål, balsamicostegte nektariner og kartoffelbåde i ovnen.

Kommentarer

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration