mandag, d. 26. august, 2013
Vi havde en række ingredienser tilovers fra weekenden af, hvor vi fejrede kærestens fødselsdag bl.a. en sommerspidskål, et par nektariner og ½ citron. Så i stedet for at tage ud at handle, valgte jeg at bruge disse ingredienser til aftensmaden, som bestod af Bacon-indsvøbte skinkeschnitzler, spidskålssalat med citronskal, mynte og dild, samt grillede nektariner. Åhh det var bare lækkert 😀
Jeg har en forkærlighed for frugt i mad, og når sådan nogle nektariner bliver grillet og krydret godt med salt og groftkværnet peber, så smager de bare fantastiske – hvis man altså er til den slags mad. Kæresten er ikke den største fan af varme frugter på den måde – tror det er lidt a la enten så elsker man det, eller også hader man det. Jeg tilhører bestemt den første kategori.
Jeg fandt en spændende opskrift på en frisk spidskålssalat med citronskal og mynte hos Miras Madblog, som jeg blev nødt til at prøve. Jeg tilsatte lidt friskhakket dild ude fra haven, og nøj det var godt. Den der kålsmag, som mange ikke er vilde med, forsvinder lidt i baggrunden især pga. citronskallen, som gør denne salat frisk og sommerlig.
Til 2 personer blev der brugt:
Halver spidskålen, og snit den i tynde trimler.
Tilsæt mynte og dild til spidskålen, og vend det rundt sammen med revet citronskal.
Bland en dressing af olie, lys balsamicoeddike, sukker og smag til med salt og peber – hæld det over salaten, vend rundt, og lad det stå at trække mens de øvrige dele forberedes.
Krydr skinkeschnitzlerne med salt og peber, og vikl baconskiverne rundt om dem.
Halver nektarinerne, tag stenen ud, pensel med lidt olie både indeni og udenpå og krydr med salt og peber.
Når grillen er varm, lægges både skinkeschnitzler og nektariner på grill-risten, og de grilles til de er færdigstegte – mens de vendes et par gangen.
Server de bacon-indsvøbte skinkeschnitzler og de grillede nektariner sammen med spidskålssalaten.