Engelsk bøf, samt sommerlig kartoffelsalat med blandede friske, grønne krydderurter

søndag, d. 17. april, 2011

Aftensmaden bestod af en engelsk bøf, samt kartoffelsalat med blandede friske, grønne krydderurter 😀 Uha det var så lækkert og så sommerligt. Denne kartoffelsalat fik vi faktisk til mit studentergilde i 2007, så det er en opskrift, der efterhånden har nogle år på bagen hjemme hos os. Jeg elsker den simpelthen. Den er fyldt med masser af lækre krydderurter, hvilket gør den lidt mere let end de mere traditionelle kartoffelsalater. Forestil dig at sidde ud på terrassen en lun og solrig sommeraften med denne kartoffelsalat og en lækker bøf, der lige kommer fra grillen… Mmmmm 😀

Man kan servere næsten alt slags kød til denne type kartoffelsalat, hvilket gør den meget alsidig. I dag fik vi dog en lækker, mediumstegt engelsk bøf 😀

Til 4 personer skal der bruges:

  • 1 kg kogte, afkølede kartofler (gerne asparges)
  • 4 spsk lys balsamicoeddike
  • 8 spsk olie
  • 40 g sukker
  • Lidt citronsaft
  • 2 tsk engelsk sauce
  • Masser af friske grønne krydderuter f.eks. basilikum, purløg og persille (jeg tog ca. en håndfuld af hver krydderurt)
  • 3 forårsløg, skåret i skiver
  • 3/4 agurk i tern

Tilbehør

  • Engelsk bøf eller andet lækkert kød

Fremgangsmåde

Balsamicoeddike og olie røres sammen, og sukkeret opløses i blandingen.

Kartoflerne skæres i tern, og kommes i skålen med dressingen. Resten af ingredienserne kommes i, og kartoflerne vendes deri.

Kan forberedes i god tid, da  den har godt af at stå og trække.

Serveres med et lækkert stykke kød evt. en engelsk bøf.

floral decoration