fredag, d. 17. august, 2012
I sidste weekend havde vi et par venner på besøg, som selvfølgelig lige skulle se vores hus. Det var super godt vejr den dag, og man har derfor ikke lyst til tunge kager. Derfor lavede jeg jeg pavlova med peach melba – eller sagt på en anden måde, en marengebund med marcipan, flødeskum, skiveskårede ferskner og friske hindbær.
Det var simpelthen super lækkert, og så elsker jeg de flotte farver, som hindbær og ferskner giver sammen. Man bliver helt glad af dem 😉
Pavlova-bunden kan både laves med og uden marcipan. Tror det er lidt forskelligt, hvad folk foretrækker. Vi havde en lille rest marcipan, der trængte til at blive brugt, så jeg kunne ligeså godt udnytte det.
Opskriften på bunden fandt jeg hos Odense Marcipan. Vi var 4 personer, og den blev næsten spist op.
Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelis til stift skum.
Vend resten af flormelis i, og pisk videre, til det hele er stift igen.
Pisk herefter det revet marcipan marengsmassen
Fordel marengsen på en bageplade med bagepapir – det er en god idé at tegne en cirkel på bagepapiret efter hvor stor den færdigbagte marengs må være på serveringsfadet.
Bag bunden i 1 time ved 125 grader, så den er sej og karamelagtig i midten. Sæt den til køling på en rist.
Lige inden servering pyntes kagen.
Pisk fløden med vanillesukker til flødeskum ved middellav hastighed. Dette gøres for at flødeskummet ikke bliver grynet og træls i konsistensen. Fordel flødeskummet over marengsen.
Skær fersknerne i skiver, og skyl hindbærrene. Fordel frugterne over flødeskummet, og slut af med et drys flormelis.
Kategori(er): Desserter/Is, Gastronomi, Kager
Tags: ferskner, flødeskum, friske hindbær, marcipan, marengebund, Pavlova med peach melba
Ork gid det var mig, der var kommet for at se jeres hus 😛 Den ser enormt lækker ud, og fersken og hindbær er jo bare SÅ godt sammen.
Har faktisk aldrig prøvet at lave en pavlova før, det er da lidt for dårligt af mig.
I kunne jo bare lade være med at melde fra 😉 Men måske det kan blive en anden gang så 🙂 Jeg havde faktisk heller ikke prøvet det før, men var positivt overrasket, og så er det jo nemt at lave 😀