onsdag, d. 20. marts, 2013
Vi skal inden så længe i gang med at renovere vores badeværelse, og i den forbindelse har vi købt nogle nye glaslåger hjem. Tiltrods for at vores lille bil er meget rumlig, kan vi dog trods alt ikke transportere glaslågerne i den. Så vi allierede os med min mor og far, som efterfølgende fik et stykke pærekage med vanille/agaveesirup, pistacienødder og en god klat creme fraiche.
Normalvis plejer jeg at lave kagen med æbler, kanel og mandler, men nu havde jeg lyst til at lave den med pærer i stedet for 🙂 Synes bunden plejer at blive ret lav i min springform, så jeg fordoblede dejen, og synes denne gang at den fik en pæn størrelse. Normalvis skal kagen bage i ca. 30 minutter – og var lidt i tvivl om tiden, når bunden nu var fordoblet. Synes min fik lidt for længe, så tænker at kagen kun skal bage i omkring 40 minutter. Derudover skal man være meget opmærksom på ikke at komme for meget sirup på, da især kanten kan blive træls blød. Så det er lidt, men godt, der gælder her 🙂
Pisk smør og sukker sammen.
Tilsæt mel, bagepulver og piskefløde og pisk det godt sammen.
Smør en springform og fordel dejen heri.
Skræl pærerne, og skær den i tynde både og fordel dem rundt ovenpå dejen.
Bland agavesirup og kornene fra ½ vanillestang.
Drys med hakkede pistacienødder, og fordel siruppen over i tynde stråler. Pas på ikke at komme for meget på, da siruppen bliver tyndere ved opvarmning, og det kan være svært at vurdere bagetiden.
Bag kagen i ca. 40 minutter ved 200 grader.
Lad kagen afkøle, og spis den med en klat creme fraiche.
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: æbler, kanel, mandler, Pærekage med vanille/agavesirup, piskefløde, pistacienødder og creme fraiche
Uhmmmm – den kage ser altså dejlig ud.
Jeg har for nylig lavet en, der minder lidt om den:
http://www.becauseitmatters.dk/paerepistacie-kage/
Pærer og pistacie er jo en superskøn kombi.
Jeg kan rigtig godt lide ideen om din vanille-agavesirup på toppen. Det skal jeg vist have prøvet.
Tusind tak for inspiration.
Hej Mette,
Ummm den ser også rigtig lækker ud 😀
Jeg har prøvet at lave den til mine tidligere kollegaer,og de var ville med den.
Nu har jeg en masse æbler liggende,som trænger til at blive brugt.Så nu bruger jeg bare dem i stedet for pære.
Har ingen piskefløde,men Creme-fraiche.Kan jeg bruge det ?
Tak for en side ,jeg bruger meget….