mandag, d. 16. april, 2012
Jeg fik lyst til at lave kage i går, og valget faldt denne gang på en hurtig-lavet blommekage. Som navnet antyder er den meget hurtig at bikse sammen. Det er en opskrift, jeg har fra min mor, og normalvis plejer vi at lave den med skiveskåret æbler og et drys kanel. Men havde lyst til at lave kagen anderledes denne her gang. Fordelen med dejen er nemlig at den kan bruges til mange forskellige slags frugter. Det er så at sige en god, hurtig-lavet basisdej.
Normalvis plejer jeg ligeledes også at lave kagen i en springform, men kan se at den også sagtens kan være i min tærteform – det ser altså bare lige lidt pænere ud 🙂
Pisk smør og sukker sammen.
Tilsæt mel, bagepulver og piskefløde og pisk det godt sammen.
Smør en springform/tærteform og fordel dejen heri.
Skær blommerne i valgfri skiver fx halverede blommer eller blommer skåret i både og fordel dem rundr i dejen.
Drys med hakkede mandler.
Bag kagen i ca. 30 minutter ved 200 grader – læg evt. lidt stanniol over kagen, den sidste tid af bagningen, så den ikke bliver for mørk.
Lad kagen afkøle, og spis den med en klat creme fraiche.
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: æbler, basisdej, Hurtig-lavet blommekage med hakkede mandler, kanel