søndag, d. 9. marts, 2014
Der er forår i luften både i det lille hjem og vejret udenfor 🙂 Nu er det jo ikke fordi jeg får blogget særlig meget her i graviditeten, har simpelthen ikke overskud til det. Det samme gælder madlavningen herhjemme. Jeg er dog inde i en periode med lidt mere overskud – er godt i gang med andet trimester og skal til MD-scanning om 1½ uges tid. Og nu hvor vejret er så fint i dag, lavede jeg en hurtig og nem forårskage 😀 Eller sagt med andre ord en lækker, svampet og simpel rabarberkage med kokos – og selvfølgelig en god klat creme fraiche til ved servering.
Kagen blev super lækker, og med rabarber i fryseren kunne det næsten ikke være nemmere at bage en kage 😀 Opskriften har jeg fra bogen Grigos Hjemmebag – en bog jeg vender tilbage til igen og igen, da opskrifterne plejer at være ret vellykkede.
Kagen rækker til ca. 5 personer, hvis man tager flere gange – og det kan man jo ikke undgå med sådan en kage 😉
Smør en 20 cm springform med blødt smør, drys mel i den og hæld det overskydende fra.
Rens rabarberne, og skær dem i ca. 1 cm. store stykker.
Pisk kokosmel sammen med rørsukker og smør – tilsæt æggene et ad gangen, og pisk massen glat.
Pisk herefter sigtet mel i, og hæld dejen i den smurte springform.
Fordel rabarberstykkerne ud over dejen, drys med lidt rørsukker, og bag den i en 175 grader varm ovn i ca. 40 minutter.
Lad kagen køle lidt af, og server den lidt lun med en god klat creme fraiche.
Synes kagen så lækker ud!! Men den blev bare slet ikke så høj og fin. 3 cm!!! Ærgerligt når man nu bruger tiden på den……
Jeg proevede ogsaa at lave kagen og den voksede heller ikke. Skal der slet ikke noget haevemiddel i?
Hej Dorthe og Anja,
Det er rigtig nok at kagen ikke bliver særlig høj – faktisk minder højden mere om en tærte. Der skal ikke yderligere hævemiddel i, udover de 4 æg.