lørdag, d. 9. oktober, 2010
Hvad gør man, når kæresten er taget i byen med en ven, og man ikke aner, hvad aftensmaden skal stå på? Man eksperimenterer selv lidt med det, og opfinder det meste af retten selv ud fra de ingredienser, man nu har til rådighed i lejligheden 😀 Så det blev til ovnstegt kartoffelkage med citron- og brombærfyldt kylling, og råstegte jordskokke og æblebåde med citronskal samt lidt granatæble som pynt.
Det eneste, jeg har en rigtig opskrift på er den ovnstegte kartoffelkage, som jeg har fra bogen Den store let og lækkert kogebog. Resten er taget på slump.
Skræl og skyl kartoflerne. Sær dem i tynde skiver (jeg brugte et rivejern, den man også bruger, når man skal lave agurkesalat).
Læg kartoffelskiverne taglagt i et smurt ovnfast fad (jeg brugte små skåle, da jeg bare skulle lave mad til mig selv). Begynd i kanten af formen og fortsæt ind mod midten. Læg dem sådan,a t den ene kartoffel kun lige overlapper den anden. Sæt derefter på samme måde kartofler på højkant rundt i formen, så der dannes en kartoffelform i formen. Pensl med fedtstoffet og fyld kartoffelformen med resten af kartoflerne lagt i lag. Dryp fedtstof, salt og peber, og hvidløg mellem hvert lag. Hæld fedtstof over kartoflerne og læg tætsluttende låg på.
Bag kartoffelkagen midt i ovnen ved 225 grader i en ½ time eller mere, til kartoflerne er helt møre.
Vend den færdige kartoffelkage ud på et låg, og lad den forsigtigt glide over på et varmt fad.
Del hver kyllingefilet halvt over, og put nogle brombær, revet citronskal og lidt presset fed hvidløg på den ene halvdel af kyllingen. Læg den anden halvdel over, og fæstne de to dele med nogle kødnåle.
Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, og tilsæt en smule smør. Sæt kyllingerne ind i ovnen ved 200 grader i ca. 30-45 min. eller til de er færdige.
Skræl jordskokkene, og skær dem i skiver. Put lidt olie på en pande, og svits jordskokkene sammen med lidt citronskal. Skær æblerne i både og tilsæt dem til jordskokkene. Lad det hele svits nogle minutter. Tilsæt lidt citronsaft og lidt sukker, og smag til med salt og peber.
Server dem varme med kartoffelkagen og kyllingen.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: æblebåde, æbler, citron- og brombærfyldt kylling, citronsaft, citronskal, ovnstegt kartoffelkage, råstegte jordskokke
Hej
Det kan godt være det bare er mig der er sløv. Men jeg forstår ikke fremgangsmåden med den kartoffelkage(?!)
Det ser jo vildt lækkert ud, men… i dont get it.
Kan du fortælle det på en anden måde?
Jeg vil gerne have kartoffelkagen skal se ud som på dit billede. Hvad betyder taglagt?
Hej Rikke 🙂
Jeg skal se om, jeg kan forklare det anderledes 🙂 Hvis du lægger hver skive kartoffel ned i bunden så bunden kun lige er dækket, og uden at kartoflerne overlapper hinanden, så skal du rykke lidt på hver skive kartoffel, så hver side netop lige overlapper den anden kartoffel – ligesom tagsten på et tag. Tror det må være den bedste måde, jeg kan forklare det på 🙂 Håber det hjalp 🙂
Okay jeg tror jeg er med nu 😀 Når du anretter kartofflerne så stabler du dem?
Ja, altså når de kommer i formen/det ovnfaste fad 🙂 Jeg brugte jo nogle små forme, da jeg bare skulle lave mad til mig selv. Da kartoflerne/kartoffelkagen var bagt færdige i ovnen, vendte jeg kartoffelkagen ud af formen 🙂
Hej,
Det lyder til at være en rigtig spændende opskrift. Du skriver at kartoflerne skal pensles og dryppes med fedtstoffet – betyder det at smørret skal smeltes?
På forhånd tak.
Hej Jannie,
Det smagte også rigtig godt. Kartoflerne falder ret meget sammen, så det kan godt være, du har brug for flere kartofler end den angivende mængde.
Men ja, smørret skal smeltes, og kartoflerne bliver så penslet med det.