onsdag, d. 14. juli, 2010
Indimellem kigger jeg nogle af alle mine mange koge- og madbøger igennem. Her den anden dag faldt jeg over nogle osteboller med timian og drys af sesamfrø fra bogen Den store let og lækkert kogebog. Og jeg kan ligeså godt sige det med det samme: Disse skal man simpelthen afprøve 😀 Nøj, man hvor blev de altså bare så gode. Og virkelig luftige. De er allerbedst lune, når de lige er kommet ud af ovnen med lidt smør på. Vi spiste dem til en ret med kylling og salat, som en slags madbrød.
Ifølge opskriften skulle der blive 24 boller, jeg fik dog kun 16 stk.
Gær smuldres i en skål. Lun mælken og tilsæt vandet. Når væsken er lillefinger-varmt tilsættes det i gæren, og der røres rundt.
Tilsæt æg og olie. Herefter tilsættes timian, reven ost, salt og det meste af melet.
Ælt dejen godt, og stil det tildækket et lunt sted til hævning til den har dobbelt størrelse. Fordi jeg havde god tid i dag, stod den ca. 1 times tid, men tror godt hævetiden kan forkortes, hvis man er i tidsnød.
Ælt dejen godt igennem, og del den i mindre stykker, som formes til boller. Bollerne sættes tæt (ca. ½-1 cm. mellem) på en plade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse. Jeg lod dem efterhæve i ca. 45 min.
Pensel dem med et sammenpisket æg og drys med lidt timian og lidt sesamfrø.
Bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 15 min. – lidt mindre når det er varmluftovn.
Kategori(er): Brød, Gastronomi
Tags: Den store let og lækkert kogebog, kylling, madbrød, osteboller med timian, salat, sesamfrø