torsdag, d. 6. januar, 2011
Nogle gange kan det godt nok være svært at finde på aftensmaden. Sådan havde jeg det lidt, da jeg for nogle dage siden, skulle finde ud af, hvad den skulle bestå af i går aftes. Jeg fandt så en opskrift frem fra da jeg gik på teknisk skole. Det var lige i starten af uddannelsen, hvor vi var sammen med kokkeeleverne og bagereleverne. Vi havde sådan et fælles arrangement, hvor vi skulle lave forskellige retter. Den ene af retterne var en enkel fransk løgsuppe.
Det er efterhånden mange år siden, jeg sidst smagte suppen, så den fik jeg lyst til at lave igen. Lad mig sige det med det samme, hvis man ikke er den store løgfan, så er suppen selvsagt ikke noget for en 😛 Oprindelig skulle der 400 g løg i til 4 personer, men jeg synes det er lige rigeligt, så jeg har skåret det ned til 300 g pillet og hakket.
Jeg valgte at lave nogle dejlige osteboller med timian til suppen, og pyntede med lidt smeltet ost og lidt rester af forårsløg.
Opskriften egner sig til ca. 4 personer.
Løgene snittes fint og sauteres i margarinen til grydens bund er dæket af løglace og løgene er klare.
Bouillonen tilsættes.
Suppen simre til glacen er opløst. Jeg lod det simre i ca. 15-20 min. og fjernede lidt af skummet fra bouillonen.
Smages til med lidt finthakket hvidløg, salt og hvid peber. Serveres med lune osteboller til.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad
Tags: Enkel fransk løgsuppe, løgglace, osteboller med timian