torsdag, d. 16. september, 2010
Dagens ret bestod igen af en opskrift kraftigt inspireret af Mad Magasinet. Jeg har dog valgt at lave min egen version af tilbehør som var ovnbagte auberginer og squash, samt de fantastiske osteboller med timian.
Selvom der er citron på både fisk og pasta, skinner citronsmagen ikke ret kraftigt igennem. Af samme grund valgte jeg derfor også at hælde lidt mørk balsamicoeddike og olie over pastaen efter billedet blev taget. Det var altså virkelig godt med balsamico-blandingen, det gav ligesom det sidste pift.
Jeg så på et tidspunkt et afsnit af Spise med Price, hvor de “bagte” fisken ved hjælp af marinade. For at det hele ligesom skulle passe sammen, forberedte jeg fisken og lod den stå at trække lidt. Under denne proces kunne jeg se, at citronsaften mørnede kødet, nøjagtig som det gjorde i Spise med Price. Det betød at fisken ikke skulle have ret lang tid i ovnen.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
Skær aubergine og squash i store stykker. Læg dem i et ovnfastfad, pensl med olie og krydres med salt og peber. Sættes ind i en 200 grader varm ovn, og bages i ca. 20-30 min.
Skær fiskekødet i 4 lige store stykker (alternativt flere stykker, his det skal passe med ens tykkelse), og læg dem i et ovnfad beklædt medbagepapir. Dryp fisken med citronsaft. Skær smørret i små stykker, og fordel dem oven på fisken sammen med lidt kørvel. Krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 8 minutter, til den er netop gennembagt. Tag fisken ud af ovnen, og dæk fadet med et stykke alufolie.
Bring en gryde med vand i kog, og tilsæt pasta, lidt salt og citronskal. Kog pastaen i det antal minutter, som er angivet på emballagen.
Server retten med osteboller med timian, og evt. hæld mørk balsamicoeddike og olie over den færdige pasta.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad
Tags: citronpasta, Hvid fisk, lyssej, mørk balsamicoeddike, osteboller med timian, ovnbagte auberginer og squash, Spise med Price