onsdag, d. 14. juli, 2010
For nogle måneder siden købte jeg en flaske Appelsin og chilisauce fra Morten Heiberg, som jeg fik noget kylling marineret i. Det smagte simpelthen SÅ godt. Men da saucen hurtig blev for gammel i forhold til, hvor tit vi brugte det, blev den smidt ud. Derfor tænkte jeg ved mig selv, det MÅ man da selv kunne lave 😀 Så jeg gik i gang med at eksperimentere tidligere i dag 😀
Jeg kunne huske at saucen bestod af appelsinsaft, vanillekorn, og chili. Så jeg tog 1 appelsin, pressede al saften ud, tilsatte en smule appelsinjuice (primært fordi vi kun havde 1 appelsin) tilsatte kornene fra 1 vanillestang samt den hele vanillestang, og tilsidst puttede jeg lidt chilikerner i et kaffefilter, og lagde det hele ned i appelsinsaften.
Blandingen stod i ca. ½ time, da jeg tog chilien op. Herefter hældte jeg væsken igennem en si, for at få de sidste rester af chili væk.
Imellem tiden kiggede jeg lidt på Morten Heibergs hjemmeside, og fandt ud af, at de kogte saucen. Så jeg fandt en gryde frem og hældte appelsinsaften med vanillekorn og stænger ned i en gryde og gav det et opkog. Herefter lod jeg det køle af, og tilsidst hældte jeg det meste over kyllingerne, som så stod og marinerede i saften i nogle timer. Den resterende del, der blev tilbage tilsatte jeg under stegningen af kyllingefiletterne.
Næste gang jeg skal lave marinaden, skal den vidst koge lidt længere tid, for smagen trængte ikke så meget igennem til kyllingefiletterne.
Retten blev serveret med ostebrød med timian, og en salat bestående af granatæble, æbler og agurk.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad
Tags: appelsin, appelsin og chili sauce, chilimarineret kylling, granatæblesalat, Morten Heiberg, osteboller med timian, vanillekorn