lørdag, d. 17. april, 2010
Jeg fandt en super lækker opskrift i Alt For Damerne, som bare måtte afprøves. Jeg har dog valgt at ændre opskriften lidt, så den passede til de råvarer, vi lige havde 🙂 Jeg købte for nogle uger siden en appelsin og chili sauce fra Morten Heiberg, som kunne bruges til alt muligt – både desserter, salater og marinader. Og den skulle selvfølgelig lige afprøves 🙂
Aftensmaden bestod hermed af Appelsin og chilimarineret kylling med et strejf af vanille samt salsa og ovnkartofler. Det er første gang jeg prøver appelsin og chili saucen, og nøj den er smagte godt. Den kan virkelig anbefales 😀 Vanillekornene i denne sauce kom virkelig til sin ret, og var helt fantastisk til at marinere kylling i. Det havde en anderledes, men dejlig smag 🙂
Salsaen er jeg i øvrigt blevet helt vild med. Den smager SÅ godt og er dejlig let. Absolut en, der er værd at prøve 😀
Mariner kyllingefilterne i appelsin og chili saucen i 1-1½ time.
Vask kartoflerne og skær dem i både med skræl på. Læg dem dem på en plade med bagepapir og kryder med salt og peber, samt olie. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i 30 – 45 min. eller til de er færdige, alt efter hvilken ovn, man har og om man laver dem med varmluft.
Steg kyllingefileterne ved svag varme, så marinaden ikke branker. Jeg synes personligt ikke de behøves at krydres med salt og peber. Hæld lidt appelsin og chili sauce på løbende. Steges til de er gennemstegte og der ikke løber rødt saft op ad dem.
Skær blommer (eller nektariner/ferskner), tomater og skrællet kiwi i tern. Hak rødløget, og bland det sammen med blommer, tomater, kiwi, lidt mynte og balsamicoeddike. Servér salsaen til kyllingen og ovnkartoflerne 🙂
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad
Tags: appelsin og chili sauce, Morten Heiberg, ovnkartofler, salsa