tirsdag, d. 26. april, 2011
Jeg sad i går og kiggede lidt opskrifter igennem, for at finde nye spændende salater. Det lykkedes heldigvis at finde flere forskellige, som absolut skal afprøves. I dag fik vi den ene af dem. Det var en Appelsin- og brombær salat med tørret abrikos, pekannødder, vanille-orange dressing og kylling. Det var godt nok lækkert, og absolut en salat, vi skal lave igen.
Vi er nemlig gået ind i projekt-spis-mindre, hvilket betyder at jeg helst ikke må tage 2 gange aftensmad (selvom maden er sund). Vi vil derfor således prøve på at stramme endnu mere op på vores aftensmads-måltider.
Jeg elsker kombinationen af den fine vanillesmag kontra appelsinfileterne, og de tørrede abrikosstykker. Og så giver pekannødderne salaten lige et ekstra bid.
Jeg fandt opskriften på salaten på den amerikanske blog Baked Alaska (var der nogle, der sagde Ben & Jerrys is :D). Vanille-orange dressingen er en, jeg tidligere har lavet, og brugte bare 2 appelsiner i stedet for 1.
Som tilbehør til denne lækre salat fik vi nogle stegte kyllingefileter.
Til 2 personer brugte jeg:
Skær top og bund af appelsinerne, og skær fileterne ud. Læg dem evt. på et stykke køkkenrulle, mens resten af salaten laves, så de ikke gør hele salaten gennemblødt.
Skær de tørrede abrikoser i tern, og tilsæt salat og brombær, samt appelsinfileterne.
Server salaten med pekannødder, vanille-orange dressing og kyllingefileter.