Julens elegante rødkålssalat med medisterpølse

lørdag, d. 27. november, 2010

Aftensmaden i går bestod af noget rigtig julemad – nemlig en elegant rødkålssalat med medisterpølse. Nøj, den rødkålsalat smagte godt 😀 Jeg er normalvis ikke så meget til frisk kål, da kålsmagen bliver lidt for stærk til min smag. Men jeg blev virkelig positivt overrasket over denne salat.

Der bliver nemlig hældt en super lækker dressing over det fintsnittet rødkål, som medvirker til en behagelig smag af rødkål, vanille, en smule citrus og forskellige tørrede frugter, som giver salaten en sødme. Dog foretrækker jeg at tilsætte flere tørrede frugter, end der var beregnet ifølge den originale opskrift, hvilket jeg har taget hensyn til i denne opskrift.

Som tilbehør til denne salat fik vi medisterpølse, som er kogt i noget vand, og derefter stegt på panden.

Denne elegante rødkålssalat er beregnet til 4-6 personer.

  • ½ rødkål
  • 1 dl hasselnødder
  • Ca. 1½ dl tørrede abrikoser
  • Ca. 1½ dl tørrede tranebær

Dressing

  • Saften fra ½ citron
  • Fintrevet skal fra 1/4 citron
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 spsk honning
  • 1 vanillestang
  • 3 spsk mild olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Snit rødkålen så tyndt og fint som muligt.

Kom citronsaft, appelsinsaft og honning i en gryde. Skrab kornene af vanillestangen ned i gryden, og kom resten af stangen derned.

Bring gryden i kog, og lad saften koge ind. Fjern vanillestangen, og pisk olien i. Smag til med salt og peber.

Hæld dressingen over rødkålen, og vend blandingen rundt.

Rist hasselnødderne på en tør pande, og kom dem over på et stykke køkkenrulle, hvor skallen gnides af.

Skær abrikoserne og tranebærrene i tern, og kom dem i salaten sammen med de tørristede hasselnødder.

Lader man salaten hvile 1-2 timer med dressingen, bliver den mere blød og lækker :)

Server den elegante rødkålssalat med medisterpølse.

Kommentarer

floral decoration