mandag, d. 28. juni, 2010
Da min fødselsdag blev fejret sidste søndag, lavede jeg en kagekone af vandbakkelsesdej 😀 Kagemænd- og koner bliver der stort set altid lavet i min familie, når vi har fødselsdag. Vi skiftes så imellem vandbakkelsesdejen og en dej med remonce. Denne her gang valgte jeg så at lave en i vandbakkelsesdej, både fordi den er super nem, tager ingen tid, og fordi vi skulle have en kage, der mættede rigtig meget.
Fedtstof og vand bringes i kog, tilsæt melet og rør med en grydeske. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt. Tilsæt et æg ad gangen, rør med elpisker hver gang og rør det godt ud. Pisk tilsidst massen grundigt. Prøv så at forme den som en kagemand eller en kagekone.
Sættes midt i en 200 grader varm ovn i 20-30 min. Ovnen må ikke åbnes før den er færdigbagt.
Lad lågen stå på klem, så kagemanden afkøles langsomt.
Herefter pyntes med glasur og slik 😀
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: dej med remonce, fødsesldag, kagekone af vandbakkelsesdej, nem, slik
hej.. kan jeg lave denne dagen i forvejen, uden den blir tør m.m??
på forhånd tusinde tak
Hej Heidi,
Der må jeg være dig et svar skyldigt, for det har jeg ikke afprøvet, idet hele kagen som regel altid bliver spist samme dag 😛 Men da jeg gik i folkeskolen, kan jeg huske at nogle af klassekammeraterne havde sådan en kagemand/kone med. Så umiddelbart tror jeg godt man kan 🙂 Men hvis tiden er der, så vil jeg nok vente med at pynte kagemanden/konen til næste dag, idet glasur osv. nemt kommer til at løbe over natten.