Nektarinmarmelade med vanille

torsdag, d. 28. maj, 2015

Nektarinmarmelade med vanille

Nu er det snart syltetid igen, og dermed også hjemmelavede marmelader. Sidste år lavede jeg meget simpel, men meget, meget velsmagende marmelade, nemlig nektarinmarmelade med vanille. Den skulle bruges ovenpå cheesecaken til vores bryllup i oktober. Marmeladen smagte simpelthen så godt og så meget af sommer, at jeg bare måtte lave den igen så snart der kom nektariner i supermarkedet. Bonusinfo – ikke nok med at marmeladen smager fantastisk meget af sommer, så har den tilmed den mest skønne orange farve, man kan tænke sig.

Jeg har haft gode erfaringer med denne opskrift på blommemarmelade, og da blommer og nektariner minder ret meget om hinanden tænkte jeg, at jeg uden problemer kunne udskifte blommerne med nektarinerne, og undlade kanelstangen.

Det tager lidt tid at udstene nektarinerne, men det er så meget arbejdet værd 😀 Jeg plejer at købe to bakker med 1 kg med nektariner, og laver en stor portion marmelade. Nedenstående er den originale opskrift.

Jeg fik ca. 1½ glas af 2 dl ud af denne portion.

  • 450 g udstenede nektariner (dem med gult kød)
  • 200 g rørsukker
  • ½ vanillestang (korn + stang)
  • ½ citron, saften fra
  • 1 tsk Melatin eller andet geleringspulver
  • Lidt Atamon i de skolede glas

Fremgangsmåde

Nektarinerne hældes i en gryde sammen rørsukker og vanillekorn + stang.

Lad det koge op – jeg tilsatte ingen væske, da der blev dannet ret meget væske i løbet af en 5 minutters tid.

Lad det småsimre i ca. 10-15 minutter.

Tag vanillestangen op, og rør lidt Melatin i (der er blandet sammen med lidt sukker – evt. kig bag på posen med Melatin) til marmeladen har en passende tyk konsistens. Husk at marmeladen bliver tykkere, når den er afkølet.

Blend nektarinerne, og lad marmeladen småsimre i et par minutter.

Rør derefter citronsaften i marmeladen, smag til.

Hæld den varme marmelade i skoldede glas med lidt Atamon, og stil dem på køl.

Kommentarer

floral decoration