tirsdag, d. 12. juni, 2012
Jordbær og hyldeblomster er som bekendt lig med sommer, og hvorfor ikke udnytte disse skønne bær og blomster med en lille lækkerbidsken af en sommer-marmelade? Denne jordbærmarmelade med hyldeblomster og vanillekorn er simpelthen indbegrebet af sommer på glas – og så er det heldigvis nemt at lave.
Sidste sommer så jeg nemlig hos Maden i mit liv denne fine marmelade. Jeg er helt vild med de fine hyldeblomster som træder igennem den røde marmelade, de pynter virkelig i sådan et glas. Synes simpelthen det er så sødt. Så inden jeg får alt for travlt med min fødselsdag om godt halvanden uge, valgte jeg at kreere denne marmelade i dag – har skumle planer om at den skal bruges ovenpå denne lækre cheesecake (den ultimative bedste cheesecake, jeg har smagt).
Jeg fik 2 glas af denne portion – ca. 500 ml. i alt.
Skær jordbærrene i skiver, og fordel dem i en gryde med sukker (gem en smule til jævning), vanillekorn og stang, og lad det koge nogle minutter til jordbærrene har en passende konsistens, og der er en god del saft. Mine jordbær er ikke helt kogt ud.
Imens jordbærrene koger skoldes glas og låg i kogende vand og skylles med Atamon.
Bland den sidste del af sukkeret med Melatin, og rør det i jordbærmassen. Jo mere geleringspulver, der tilsættes, jo tykkere bliver marmeladen. Tag gerne en ske med lidt marmelade op, lad det afkøle lidt, og se, hvor tyk marmeladen bliver. Er den for tynd, tilsættes mere Melatin.
Tag vanillestangen op fra jordbærmarmeladen, og hæld det i glasene – rør gerne lidt rundt så hyldeblomsterne fordeles fint.
Læg låg på, og lad jordbærmarmeladen køle af, inden den spises.
Kategori(er): Gastronomi, Morgenmad
Tags: Atamon, cheesecake, danske jordbær, sommer-marmelade, Sommerens jordbærmarmelade med hyldeblomster og vanillekorn
Uhm super lækkert, elsker hyldeblomst, rigtig fint miks. Tak for inspirationen og ha en dejlig aften.
Hej Monsterscircus,
Mange tak 😀