lørdag, d. 30. juni, 2012
En aften alene hjemme må hellere udnyttes, og det blev den gjort i går, da jeg lavede mig en omgang Kold agurkesuppe med frisk mynte, smør-ristet rugbrød og lakrids 🙂 Kæresten er hverken fan af suppe eller lakrids, så det var lidt i win win situation. Suppen var super lækker og dejlig frisk i det – meget godt alternativ til koldskål på en varm sommerdag, eller hvis man bare har lyst til noget let mad.
Suppen blev serveret med smør-ristet rugbrød. Jeg elsker simpelthen rugbrød på den måde – ummm det er bare noget af det bedste 🙂 Opskriften på suppen har jeg egentlig fra et kort omkring Johan Bülow Lakridser, jeg valgte blot bare at bruge det lakridspulver vi havde på lageret i forvejen. Lakridspulveret giver et ekstra twist, når det bliver drysset over suppen – men pas på med ikke at drysse for meget på, da det hurtigt kan få en bitter og besk smag.
Når først hønsebouillonen er kølet ned, tager suppen ingen tid at lave.
Opskriften på suppen egner sig til 4 personer.
Skær agurkerne i mindre stykker, og hæld dem i en skål eller lignende sammen med friske mynteblade, græsk yoghurt, og den afkølede hønsebouillonen.
Blend alle ingredienser sammen, og smag til med salt og peber.
Smelt smørret på en pande, og steg rugbrødet ved middel-høj varme på begge sider til de bliver let brune og har et lettere knasende ydre, men lækker blød midte.
Lad dem afkøle på et stykke køkkenrulle.
Server den kolde agurkesuppe med det ristede rugbrød, og et drys lakridspulver.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: græsk yoghurt, Johan Bülow Lakridser, Kold agurkesuppe med frisk mynte, smør-ristet rugbrød og lakrids
Mums hvor den lækker ud, super dejligt med et alternativ til koldskålen! Jeg er fan af koldskål, min mave er bare ikke vild m den. Åh er vild med det ristede rugbrød og lakridsen, elsker lakrids! Tusind tak for inspirationen ognha en super weekend
Hej Monsterscircus,
Den var også ret så lækker, og ja, det er dejligt med et alternativ til koldskålen 🙂