Gulerodstærte med hakkede mandler, samt feldsalat, skinkeschnitzler og hvidløgsdressing

tirsdag, d. 23. april, 2013

Efter vi er flyttet i hus, er vi begyndt at tænke meget mere over det at få brugt rester af diverse grøntsager og handler minimalt ind. Så det kræver engang imellem lidt eksperimenter i forbindelse med madlavningen, og tænke økonomisk ud fra de ting, vi har i køleskabet og skabene generelt. Samtidig går jeg stadigvæk meget op i at maden skal være farverig, for på den måde at få flest mulige forskellige vitaminer indført. Så aftensmaden i går bestod af  Gulerodstærte med hakkede mandler, samt feldsalat, skinkeschnitzler og hvidløgsdressing. Elsker bare kombinationen af orange og grønt på min tallerken, og at det tilmed smagte fantastisk gjorde det bare endnu bedre.

Jeg ville simpelthen ikke kunne leve uden hvidløg, og for mig er det nærmest det, der fuldender retten med sådan en omgang hvidløgsdressing. Ikke fordi det er en speciel dressing – bare fordi, jeg elsker det.

Tærten rækker til 4 personer – og de øvrige ting er til 2 personer.

  • 1 pakke tærtedej (eller lav den selv, hvis man har lyst)
  • 1 rødløg
  • Ca. 10 gulerødder – alt efter størrelse
  • 20 g hakkede mandler
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 2 skinkeschnitzler
  • ½ bakke feldsalat
  • Ca. 1-2 dl creme fraiche
  • 1-2 fred presset hvidløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Halver rødløget, og skær det over på langs og herefter i skiver.

Varm en pande op med lidt olie, og svits rødløget i nogle minutter til de bliver let bløde – men lad dem endelig ikke blive branket.

Skræl gulerødderne. Halver dem på langs og skær dem i skrå skiver. Lad dem koge i letsaltet vand i ca. 5 minutter til de er lidt møre – hæld vandet fra.

Forbered tærtedejen som anvist på pakken – eller lav selv en portion tærtedej. Smør en tærteform med lidt olie, og den udrullede tærtedej fordeles i formen.

Vil man have en pæn kant, rulles det overskydende dej af tærteformens kant.

Fordel rødløget og de kogte gulerødder.

Pisk æg og mælk sammen med lidt salt og peber, og hæld blandingen over tærten. Fordel de hakkede mandler over tærten, og bag den i 30-35 minutter ved 200 grader eller indtil æggemassen er stivnet.

Bland creme fraiche sammen med hvidløg, og smag til med salt og peber.

Steg skinkeschnitzlerne, og skyl salaten.

Server den færdigbagte tærte med de stegte skinkeschnitzler, feldsalaten og hvidløgsdressingen.

Kommentarer

  1. Hvor ser det bare smukt og lækkert ud!

  2. Hej Kit,
    Mange tak 🙂

floral decoration