Frisk og svampet appelsinkage

onsdag, d. 2. november, 2022

Vi havde en liter kærnemælk, der skulle bruges. Jeg plejer altid, at bage en kanelkage, men denne gang tænkte jeg, at det skulle være anderledes. Jeg ville bruge basis-opskriften på kanelkagen og bage en frisk og svampet appelsinkage.

Har man prøvet kanelkagen, så ved man, hvor lidt tid den kræver. Det er jeg fan af som børnefamilie. Hvor meget jeg end elsker at bage, er tiden desværre ikke til det, som det var førhen.

Tilbage til opskriften: Denne er naturligvis ligeså simpel som kanelkagen, og smager så skønt og frisk. Den er faktisk allerbedst, når den lige har trukket et døgns tid. Kagen holder sig frisk i flere dage, uden at blive tør og kedelig. Det kan vi lide.

Som glasur har jeg valgt en helt almindelig standard hvid glasur. Ingen smør i, ingen appelsinsaft eller lignende. Bare hvid glasur. Det klæder kagen utroligt godt, at det bare er simpelt.

Kagen

  • 125 g smeltet smør
  • 400 g sukker
  • 400 g mel
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk natron
  • Fintrevet skal fra 2 appelsiner
  • 1 dl appelsinsaft
  • 4 dl kærnemælk

Glasur

  • Flormelis
  • Vand

Fremgangsmåde

Pisk alle ingredienserne til dejen sammen i en skål, og hæld det i en smurt bradepande/ovnfast fad (31×23 cm).

Bag kagen ved 200 grader i ca. 30-45 min. alt afhængig af, hvilken form, der bruges.

Lad kagen afkøle helt.

Pisk ingredienserne til glasuren sammen, og kom det oven på kagen.

floral decoration