Delikate mini-linser med skildpaddecreme

fredag, d. 16. september, 2011


Vi har haft besøg af et par venner her til aften, og havde derfor lavet disse Delikate mini-linser med skildpaddecreme. Uh det var bare guf 😀 Jeg havde egentlig bestilt nogle linse-forme ved Inspiration, men de er endnu ikke dukket op, og måtte derfor tænke nye og alternative veje. Jeg valgte derfor at lave linserne i nogle mini-muffin forme, som jeg købte i Søstrene Grene for efterhånden lang tid siden.

Det viste sig imidlertid at være et godt valg, da størrelsen passede lige perfekt til denne type dessertkage. Jeg er imidlertid blevet korrigeret af mine kloge lillebror, der fortæller at for at det kan kaldes en linse, så skal der være låg på toppen, hvor dette svarer mere til cupcake i et tarteletbære – jo jo så lærte man også det 😀

Opskriften på mørdejen er en jeg tidligere har lavet, så viste heldigvis om den var nem at arbejde med osv. Jeg lavede bare en almindelig portion mørdej, og brugte ca. halvdelen til de 10 linser, jeg lavede. Jeg tror dog bagetiden blev lidt forkortet i forhold til opskriften på Chokoladetærten.

Skildpaddecremen er en opskrift jeg har fundet på en debatside, og den er bare så lækker – den faldt i hvert fald i rigtig god jord hos vores venner. Og så er den heldigvis meget nem at lave. Skildpaddecremen er i øvrigt også god at bruge som fyld i en lagkage.

Jeg valgte at pynte med lidt blomster i hjemmelavet MMF, og farvede dem lilla og orange, for at de ikke blev alt for kedeligt 🙂 Derudover dryssede jeg med lidt grønt te – mest for synets skyld 🙂

Jeg havde mere end rigeligt skildpaddecreme til 10 stk. mini-linser. Hvis man vælger at bruge cremen som fyld i en lagkage, bør den nok fordobles op (dette er dog ikke afprøvet).

Skildpaddecreme

  • 1/4 l piskefløde
  • Ca. 100 g skildpadder (alt efter hvor stor pakningen er)

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen sammen med fløden over vandbad, og varm godt igennem.

Stil den på køl til næste dag.

Pisk cremen igennem til den stivner, og sprøjt den ud i linserne med en tylle.

Pynt evt. med blomster og grøn te.

Kommentarer

  1. Jeg forstår godt, at de faldt i god smag hos jeres gæster 😉

  2. Hej Alice,
    De var også super lækre 😀 Dog skal man højst have 2, ellers bliver det for vammelt.

  3. synes de ser rigtig fine ud
    men hvordan laver man de fine små blomster som pynt. jeg kan godt se det er lavet af mmf… det er mere hvilke redskaber man skal bruge for at få sådan nogen fine blomster

  4. Hej Karina,
    Mange tak 🙂 Blomsterne er lavet med denne præger og udstikker http://kagebutikken.dk/product.asp?product=3959, så det er faktisk ganske simpelt 😀

floral decoration