tirsdag, d. 13. august, 2013
Mmm elsker bare butterdej, så da der stod grøntsagstærte på madplanen, fik jeg lyst til at lave en butterdejstærte. Det er næsten noget af det bedste, når man laver en indbagt mørbrad. I forhold til traditionelle grøntsagstærter er denne meget let i det – på trods af at butterdej jo ikke ligefrem er til den sunde side. Mængden af grøntsagerne på tærtebunden gør, at tærten ikke rækker til så mange personer, men til gengæld smager den dejlig sommerligt.
Fyldet blev fine squashstrimler på en pesto-bund med chili og frisk mynte. Virkelig en lækker sommertærte, som garanteret kan bruges til en sammenskudsfrokost. Vi fik dog nogle marinerede skinkeschnitzler til tærten.
Jeg valgte at bage tærten i en tærteform, men hvis man er mange personer vil det nok være en fordel at fordele butterdejen ud på en bradepande med bagepapir, og lave en lille kant.
Til 2-3 personer blev der brugt:
Rul butterdejen lidt ud, og beklæd en let-olieret tærteform med de 3 plader, så de lapper lidt ind over hinanden.
Pensel kanterne med et sammenpisket æg.
Bland creme fraiche og pesto sammen, og smør det på butterdejsbunden.
Skræl en squash med en gulerodsskræller, og bliv ved med at skrælle strimler. Fordel herefter strimlerne over butterdejsbunden med pesto.
Drys med salt og peber, lidt olie og lidt finthakket chili.
Bag tærten i en 200 grader varm ovn i ca. 15-20 minutter til kanterne har fået farve, og squashene ser lidt bagte ud.
Ved servering drysses grofthakket mynteblade ud over.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: Butterdejstærte med squash, chili og frisk mynte, grøn pesto, indbagt mørbrad, sommertærte, squashstrimler
Virkelig lækkert ser det ud, det vil jeg prøve i løbet af ugen:-) Mange spændende opskrifter iøvrigt!Godt jeg faldt over din blog;-)
kh Inga
Hej Inga,
Det smagte også rigtig lækkert 🙂 Og mange tak – håber du bliver hængende 😉