Mynte- og persillekrydrede oksekødsfrikadeller med tomatsalat og hjemmelavet pesto

tirsdag, d. 3. juli, 2012

Engang i sidste uge fik vi en lækker sommerret, som bestod af Mynte- og persillekrydrede oksekødsfrikadeller med tomatsalat og hjemmelavet pesto. Super lækker ret, og egentlig en skam at man ikke selv laver pesto’en noget oftere.

Jeg er mildest talt ikke særlig stor fortaler for parmesanost, eller sagt med andre ord, så kan jeg ikke fordrage hverken lugten eller smagen. Så i vores pesto undlod jeg selvsagt osten. Men det blev den absolut ikke dårlig af 😀 Elsker i forvejen frisk basilikum, og det er helt sikkert også en af de krydderurter, vi kommer til at få i krukker eller hvad det nu bliver til, når vi flytter i hus om mindre end en måned.

De mynte- og persillekrydrede oksekødsfrikadeller var lette og milde i smagen, men blev godt komplimenteret til den lækre pesto og tomatsalaten.

Det meste af opskriften egner sig til 2 personer – med undtagelse af oksekødsfrikadellerne, her var der lige rigeligt (selvom vi nu elsker kød herhjemme ;)) Opskriften har jeg i øvrigt fundet hos Madbanditten.

Pesto

  • 1 potte frisk basilikum
  • 40 g ristede pinjekerner
  • 40 g revet parmesan (vi undlod det)
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • ½ dl olie
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Oksekødsfrikadeller

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk friskhakket persille
  • 1 spsk friskhakket mynte
  • Salt og friskkværnet peber

Tomatsalat

  • 4 Tomater
  • 1 rødløg
  • Lidt salat som tilbehør

Fremgangsmåde

Pil basilikumbladene af, og læg dem i en minihakker/blender sammen med de resterende ingredienser.

Blend til massen er blendet helt sammen, smag evt. til med mere salt og peber.

Bland alle ingredienserne sammen til oksekødsfrikadellerne, og steg dem på panden til de er færdigstegte.

Skær tomaterne ud i mindre stykker, og bland det sammen med rødløg skåret i fine skiver.

Server tomatsalaten med lidt frisskåret salat, oksekødsfrikadellerne og den hjemmelavede pesto.

Kommentarer

  1. Er det oliven olie du bruge i din pesto?

  2. Hej Lone,
    Jeg bruger bare solsikkeolie 🙂

floral decoration