Simpel, utrolig lækker og sprød æblecrumble

tirsdag, d. 8. november, 2011

Vi havde nogle rester æbler, der trængte til at blive brugt. Og hvad bedre kunne de bruges til end en simpel, utrolig lækker og sprød æblecrumble. For noget tid siden var vi en tur i byen ved kærestens ven og dennes kone. Og i den forbindelse smagte jeg denne æblecrumble, hvor jeg blev meget betaget af toppingen – den er nemlig utrolig lækker og sprød. Og heldigvis er den simpelthen SÅ nem at lave.

Jeg har tidligere lavet rabarbercrumble, men her var toppingen slet ikke ligeså sprød. Forskellen er havregryn. Undlader man disse, og laver toppingen af en blanding af lige dele mel, sukker og smør, får man den lækreste og sprødeste topping.

Som tilbehør til denne lille eftermiddagsdessert i weekenden fik vi en klat creme fraice til, men man kan sagtens bruge en god cremet flødeskum (husk da at piske ved mediumlav hastighed, så den ikke bliver grynet), eller en god klat vanilleis.

Til 2-3 personer blev der brugt:

  • 4 æbler
  • En smule kanel
  • 1/3 mel (jeg brugte her 75 g)
  • 1/3 sukker (jeg brugte her 75 g)
  • 1/3 smør (jeg brugte her 75 g)

Tilbehør

  • Creme fraiche, flødeskum eller vanilleis

Fremgangsmåde

Skræl æblerne, og skær dem i både og læg dem i et ovnfast fad/tærtefad.

Drys lidt kanel over æblerne – alternativt kan æblerne puttes i en pose, og kanelen drysses heri, så det hele bliver godt blandet. Vær dog lidt varsom med mængden af kanel – jeg fik nemlig puttet en anelse for meget på mine denne her gang.

Bland mel, sukker og smør sammen med fingrene – men bland ikke for meget, dejen skal være smuldrende.

Fordel smuldredejen over æblerne.

Bag kagen i en 200 grader varm ovn i ca. 20-30 min. alt efter hvor stor portionen er – til den er gylden og lysebrun.

Server den varm med enten creme fraiche, flødeskum eller vanilleis til.

Kommentarer

  1. Super god idé hvis man har nogle æbler i overskud. Jeg har tit selv for mange, ærgerligt at smide dem ud. Slut med det :))

  2. Hej Christine,
    Ja, det er nemlig en rigtig god måde, at få æblerne brugt på 🙂

  3. Lavede denne i går aftes! Mums den var god! Virkelig god!

    Dog måtte jeg lave ekstra dejmasse – dobbeltportion, da det ikke dækkede.

    Hvor stor er den skål, som du har afbilledet egentlig?

  4. Hej Rikke,
    Godt du kunne lide den 🙂
    Tærtefadet er et lille et på kun 17 cm. i diameter (da jeg kun lavede det til min kæreste og jeg), så det har selvfølgelig meget at sige i forhold til mængden af dejmassen.

  5. Den ser rigtig lækker ud – tak for det!
    Hvis man skal lave nogle stykker til et større selvskab, vil der så ske noget ved at lave dem og stille dem i køleskabet til de skal bages tror du?

  6. Hej Tommy,
    Mange tak 😀
    Mht. smuldredejen, tror jeg ikke, der sker det helt store. Men æblerne vil nok blive brune pga. ilten. Dog ved jeg ikke, om de vil brune ligeså meget, når de er dækket af smuldredejen, men det kan jo komme an på en prøve 🙂

  7. Ja, der bliver nok et lille problem. Jeg må lave en lille prøve inden, for at se hvad der sker 🙂
    Tak for en super blog, med mange gode opskrifter og ikke mindst de flotte billeder!

  8. Ja, der er næsten ikke andet for 🙂
    Og tusind tak for komplimenten, det er altid dejligt at vide 😀

  9. Jeg har lavet denne kage mange gang, jeg plejer dog ikke at skrælle æblerne, hvilket jo gør kagen endnu hurtigere.

    Jeg laver den ofte et par timer før den skal i ovnen.

  10. Hej Krestina,
    Tak for info omkring tiden 🙂

  11. Super fin opskrift 🙂 Jeg vil dog tilføje at mandler også er en god ting at proppe i.

  12. Hej Alexandra,
    Åhh det lyder også super lækkert 😀 Mandler er god til mange ting 🙂

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration