Pebersteaks, flødesauce med kantareller og feldsalat med ovnbagte æblestykker

fredag, d. 21. september, 2012

Fredag er lig med weekend, og weekend er lig med god mad – gerne en god bøf og en lækker sauce. Og det var præcis hvad aftensmaden bestod af i aften, i det vi fik Pebersteaks, flødesauce med kantareller og feldsalat med ovnbagte æblestykker.

Vi havde nogle æbler i køleskabet, som jeg tænkte jeg ville prøve at bruge i aftensmaden. Egentlig var det tiltænkt, at jeg ville bage nogle æbleringe i ovnen med lidt sukker,salt og peber på. Men nogle gange går det ikke heeelt efter planen 😉 Desværre sad æbleringene fast, og det blev noget værre noget – noget ret klistret stads. Det smagte egentlig fint, men det kræver vidst endnu en afprøvning inden den del kommer herind på bloggen.

Til gengæld fik vi en fantastisk lækker flødesauce med kantareller – som jeg her vælger at fokusere på. Mmmm det var bår dæjli sagt på godt jysk. Virkelig en lækker sauce, som absolut ikke er sidste gang, den bliver lavet. Noget af opskriften følger egentlig samme fremgangsmåde som den totalt lækre, men kraftige rødvinssauce. I mange tilfælde gælder reglen “less is more”, og disse to saucer er ingen undtagelse. Tiltrods for ganske få ingredienser, bliver saucen så lækker. Jeg er blevet ret stor fan af den kalvefond – som er blevet benyttet i begge saucer. Det gør virkelig noget ekstra godt for saucen – den får en dybere og mere intens smag. Jeg har en dyb forkærlighed for sauce, og selvom det ikke er så tit igen, at jeg skriver indlæg om sauce, er det noget, der bare kan skovles ind med ske – og gerne en stor en 😉

Vi fik udover sauce, og de ovnbagte æblestykker, også en dejlig pebersteak til, samt en omgang skyllet feldsalat.

Denne opskrift på sauce rækker til 2-3 personer – alt efter hvor meget sauce, der indtages.

  • ½ løg
  • Lidt smør
  • 2 dl vand
  • 3 spsk flydende kalvefond (fx Touch of taste)
  • 200 g kantareller
  • 1/4 l piskefløde
  • Kulør

Fremgangsmåde

Løget hakkes fint.

Smelt lidt smør i en gryde og svits løgene til der danner sig lidt væske.

Hæld vandet i til løgene, samt kalvefonden og lad det koge ind til en tyk-flydende masse.

Hæld massen op i en skål til senere brug.

Smelt lidt mere smør i gryden, og svits de rengjorte kantareller i cirka 5 minutter til de er blevet let bløde.

Tilsæt løg/fond-massen, samt piskefløden og lad det koge op.

Tilsæt en lille klat kulør, og smag saucen til med salt og evt. peber.

Server saucen med en pebersteak, feldsalat og æblestykker (evt. købte, tørrede æblestykker).

Kommentarer

  1. Yum – lyder lækkert!!! Tror du man kunne skifte kantarellerne ud med alm. champignon??? Jeg er ikke sådan kæmpe fan af kantareller, men eeeeeelsker champignon… Savner en god opskrift på en god svampesovs!

  2. Hej Malene,
    Hmmm det er da et forsøg værd 🙂 Tør ikke lige sige, hvordan saucen bliver, da der er mindre smag i champignon, som kan give lidt kontrast til resten af saucen. Men du må gerne melde tilbage med udfaldet 🙂

  3. Tak for opskriften, den vil jeg prøve af til et godt stykke oksefilet i aften 🙂

floral decoration