Hvide chokoladetrøfler med kokos og vanillekorn

lørdag, d. 15. december, 2012

For nogle uger siden fandt jeg en interessant opskrift på nogle hvide chokoladetrøfler med kokos, som jeg havde lyst til at afprøve som en del af årets julekonfekt. Jeg valgte imidlertid også at tilsætte kornene fra ½ vanillestang, og ummm det var et godt valg.

Elsker bare rigtig vanille, det er et af køkkenets bedste krydderier, og så ser de sorte korn altid fine ud i en ret, uanset om det er til en dessert eller i det varme køkken til hovedretter. De fine sorte vanillekorn gør sig rigtig godt sammen med den lyse, hvide chokolade og kokosmelet.

Jeg havde imidlertid lidt udfordringer med trøffelmassen i forhold til den angivne opskrift, som jeg fandt hos Søndag. Jeg synes slet ikke det stivnede nok. Så jeg tilsatte 1½ dl mere flormelis i forhold til den oprindelige opskrift, og det gjorde heldigvis underværker. Nu kunne jeg forme nogle fine runde kugler, frem for kugler der falder sammen og bliver en opgang splat. Måske der kun skal 1 dl mere flormelis i, i stedet for 1½, det er vidst noget man er nødt til at eksperimentere lidt med.

Men når man ser bort, så er jeg ret så vild med disse kugler, kæresten synes dog de var lidt for søde til hans smag. Jeg fik 30 kugler ud af nedenstående opskrift.

  • 100 g hvid chokolade
  • 3/4 dl piskefløde
  • 25 g kokosmel (+ noget til pynt)
  • ½ stang vanille, kornene
  • 40 g flormelis (+ 1-1½ dl mere flormelis efter behov)
  • 12½ g blødt smør

Fremgangsmåde

Varm fløden op over vandbad, og tilsæt herefter hakket hvid chokolade – rør rundt til det er smeltet.

Tilsæt de andre ingredienser, og lad massen står i køleskabet natten over.

Form massen til kugler og rul dem i kokosmel.

Lad dem stå i køleskabet, lige inden de serveres, ellers bliver de for bløde.

Kommentarer

  1. Takker…
    Stod selv i går og bøvlede med selv samme opskrift. Nu kan jeg starte forfra men bruge dit råd i stedet for.. Tak

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration