onsdag, d. 20. februar, 2013
I søndags var jeg lidt i bagehumør til en omgang småkager, så der blev bagt nogle simple og nemme vanille- og citronsmåkager. De er vidst meget basis i opskriften – milde i smagen, og god til en lille kop kaffe eller hvad man nu er til 🙂
Jeg fandt opskriften i et hæfte, jeg havde gemt for mange år siden, men ændre en smule i det. Ved ikke helt hvor mange småkager jeg fik – men en ganske almindelig kagedåse blev i hvert fald mere eller mindre fuld med dem. Citronsmagen er ikke så tydelig igen, så man kan måske godt tilsætte mere citronskal i dejen – især hvis man er vild med citron 🙂
Bland mel, hjortetaksalt, vanillekorn (evt. mas kornene med lidt sukker) og revet citronskal i en skål.
Smuldr smørret i dejen og tilsæt sukker. Ælt dejen godt sammen.
Tril dejen i lange stænger – tror mine var ca. 30 cm. lange – læg dem på en bageplade med bagepapir en af gangen, og rul den flad (ca. 2-5 mm) med en kagerulle.
Bag stængerne ca. 12 minutter ved 200 grader – lad dem ikke blive alt for mørke.
Forbered glasuren – skrab kornene ud af vanillestangen og bland dem sammen med flormelis og lidt vand.
Når stængerne kommer ud af ovnen, og lige har kølet af i et minut eller to, smøres glasuren på dem, og de skæres i snitter. Glasuren bliver nu hård og sprød, når småkagerne er kølet helt af.
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: citronskal, kagedåse, Vanille- og citronsmåkager - lige til kaffen, vanillekorn
De ser meget lækre ud 🙂 Og flotte billeder som altid.
De ser gode ud! Jeg er ellers ikke så meget til småkager, men dem der ville jeg ikke kunne modstå.
skal det være frisk citron ?
Hej Christina,
Mange takker 😉
Hej Sysleren,
De er også ret gode 🙂
Hej Gitte,
Det vil jeg umiddelbart mene, det skal – tænker der er mere smag i frisk citron 🙂