torsdag, d. 2. marts, 2017
Forleden aften lavede jeg nogle lækre tortilla muffins til aftensmad. Synes selv de er super søde, og egner sig i øvrigt også fint til en brunch-buffet. Første gang jeg lavede dem, var nemlig til brunch til vores søns fødselsdag. Og både børn var voksne er vilde med dem, så jeg måtte hellere gentage succesen.
Det bedste er, at man kan tilsætte lige præcis de grøntsager, man har lyst til. Jeg valgte her at tilsætte bl.a. rød peberfrugt og friske grønne asparges. Det giver et fint farvespil ved de bagte tortilla muffins 🙂
Grundopskriften har jeg fra Gimme Delicious, men har ændret en smule i den. Ud af nedenstående opskrift, har jeg fået 16 muffins.
Start med at udstikke 16 runde tortillapandekager. Mine havde en størrelse på 11 cm. i diameter, og jeg kunne derfor udstikke 3 mindre pandekager ud af 1 stor.
Pensel en muffinsform godt med olie, da de ellers nemt sidder fast. Fordel herefter en enkelt tortillapandekage i hvert af hullerne.
Steg herefter bacon i tern på en pande til de er gyldne.
Den røde peberfrugt skæres i mindre tern, og de friske, grønne asparges skæres i mindre skrå skiver.
Pisk herefter æg sammen med mælk, revet cheddarost, og salt og peber.
Tilsæt grøntsagerne og bacon i æggemassen, og rør det godt rundt.
Fordel nu noget ægge/grøntsagsmasse i hvert hul muffinsformen, og bag dem i ca. 25 minutter ved 175 grader.
Serveres lune.
Kategori(er): Aftensmad, Brunch, Gastronomi, Morgenmad
Tags: bacon og grønne asparges, Brunch, brunch-buffet, cheddarost, fødselsdag, grøntsager, Tortilla muffins med peberfrugt, tortillapandekager