Risotto med hvidvin, hvidløg, friske grønne asparges og persille

mandag, d. 1. april, 2013

Den anden aften var jeg alene hjemme, hvilket betød at aftensmaden kun var til mig selv. Så da det var lang tid siden jeg sidst havde fået risotto, valgte jeg derfor at lave denne aftensmad til mig selv. Risotto kan man variere på utallige måder, jeg valgte at denne risotto skulle være med hvidvin, hvidløg, friske grønne asparges og persille.

Åhh det var bare godt. Jeg drikker ikke rigtigt alkohol, men synes det gør underværker i madlavningen. Man kan servere denne risotto både som tilbehør eller bare lade den stå for sig selv. Jeg valgte sidstnævnte, og her rækker opskriften til ca. 2 personer. Vælger man at spise et stykke kød til, rækker opskriften til ca. 4 personer.

  • 1 finthakket løg
  • 1 fed, presset hvidløg
  • 2½ dl risotto-ris
  • 1½ dl hvidvin
  • 3 spsk flydende hønsefond
  • Ca. 6 dl vand
  • 250 g friske., grønne asparges skåret i 2 cm stykker
  • 1 klat smør
  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Løg og hvidløg sauteres i lidt olie. Tilsæt risene og lad dem sautere lidt sammen med løg og hvidløg i nogle sekunder.

Tilsæt hvidvinen – lad det simre lidt, og tilsæt hønsefond og vand lidt efter lidt. Der tilsættes ca. 1½ dl vand hver gang, så risene når at absorbere vandet, og retten bliver dejlig cremet. Husk at røre rundt med jævne mellemrum, så retten ikke brænder på.

Når risene er næsten færdige tilsættes asparges, og retten simrer i et par minutter.

Lige inden servering tilsættes en klat smør, så risottoen bliver dejlig cremet.

Drys en håndfuld hakket persille i retten, krydr med salt og peber, og server den enten som den er, eller med et stykke kød.

Kommentarer

  1. Tak og haps. Den skal jeg prøve

    VH Hanne

  2. Hej Hanne,
    Det smagte også dejligt 😀

floral decoration