Tærte med rød peberfrugt, løg og kylling

fredag, d. 9. september, 2011

Gårsdagens aftensmad bestod af denne tærte med rød peberfrugt, løg og kyllingestykker. Normalvis plejer vi enten bare at få en Porretærte eller Tacotærte, men havde lyst til at prøve noget andet, og valget faldt derfor på dette fyld. Den smagte rigtig godt, så det er bestemt ikke sidste gang, den bliver lavet.

Jeg må dog erkende at jeg snød ret meget i går, idet kyllingestykkerne var nogle færdigstegte nogle fra Føtex. Samt tærtebunden plejer jeg bare at bruge den fra Maizena af. Men nogle gange gør det ikke noget, man snyder lidt 😉

Hvis man har ekstra god tid kan man selvfølgelig godt stege kyllingestykkerne fra bunden, samt forberede tærtedejen.

Til denne tærte blev der brugt følgende:

  • 1 portion tærtedej
  • 2 løg (nøjes med 1, hvis det er store løg)
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 pk færdigstegte kyllingestykker a ca 300 g i alt
  • 3 æg
  • 2 dl mælk

Fremgangsmåde

Skær løgene i kvarte skiver, samt peberfrugterne i mindre aflange stykker.

Svits løgene let, og tilsæt peberfrugterne. Lad dem svitse lidt, til de bliver en smule bløde/mere medgørlige. Tilsæt kyllingestykkerne

Forbered tærtedejen, og læg den i en olieret tærteform, så den slipper let. Vil man gerne have kanten fin, rulles overskydende dej af med en kagerulle på kanten.

Pisk æg og mælk sammen i en skål.

Fordel fyldet over tærten, samt ægge- og mælkeblandingen.

Bag tærten i 30-40 min. i en 200 g varm ovn.

floral decoration