Porretærte med tilbehør af hvidløgsbagte rødbeder

onsdag, d. 8. september, 2010

I aften har menuen stået på porretærte og hvidløgsbagte rødbeder som tilbehør, samt lidt gulerodssalat . Porretærten er ganske simpel, og man kan snyde sig til meget 😀 Og så er den jo altid lækker, hvis man vil have en kød-løs dag 😀

Når det gælder tærtedej er jeg ret doven, så køber altid Maizenas grovtærtedej, og følger sådan set bare anvisningen på pakken. I dag tilføjede jeg 100 g flødeost til æggemassen, da vi havde noget liggende i køleskabet, som skulle bruges :) Dette kan sagtens undlades, så ingen grund til at panikke, hvis man ikke har det 😛

Da vi havde nogle rødbeder, som også skulle bruges, bagte jeg dem i ovnen sammen med noget hvidløg og basilikum. Det er egentlig noget tilbehør, jeg lærte at lave, da jeg gik på Teknisk skole, som køkkenassistent. I den oprindelige opskrift skal man bruge friske timiangrene, men da det var basilikum, vi havde i vinduet, blev det det, der kom på 😀

Fyldet i dejen består af følgende

  • 2 porre – skåret i skiver
  • 6 små kartofler – skåret i tern
  • 3 store gulerødder – skåret i tern

Æggemasse

  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • Lidt salt og peber
  • Evt. 100 g flødeost (kan sagtens undlades)

Hvidløgsbagte rødbeder

  • 3 rødbeder
  • 4 fed hvidløg
  • Lidt basilikumblade eller grene af frisk timian
  • Lidt olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde hvidløgsbagte rødbeder

Skræl rødbeder og skær dem i stave. Pil hvidløgene og skær dem i skiver.

Smør et ovnfast fad med olie, og put rødbederne og hvidløgene heri. Tilsæt lidt basilikumblade eller timian, og krydr med salt og peber.

Jeg bagte dem i ovnen i ca. 45 min. Mindre kan måske sagtens gøres, det var blot for at det skulle passe sammen med porretærten.

Fremgangsmåde porretærte

Kog grøntsagerne i letsaltet til de er møre.

Tilbered tærtedejen som anvist på pakken – alternativt kan man sagtens anvende egen tærtedej-opskrift. Pensl en tærteform med lidt olie, så dejen ikke hænger fast. Rul dejen ud, og beklæd tærteformen med dejen.

Pisk æg sammen med mælk og lidt salt og peber i en skål.

Hæld de kogte grøntsager over tærtedejen og fordel æggemassen ovenpå.

Bag tærten ved 200 grader i 35-40 min.

Server de hvidløgsbagte rødbeder til porretærten, og evt. gulerodssalat.

Kommentarer

floral decoration