Sukkerslør-pyntet champagnemousse på kiksebund med hvid chokolade og mandler

tirsdag, d. 3. januar, 2012

Så blev det atter et nyt kalenderår, og det betød selvfølgelig også, at man lige kunne gøre lidt ekstra ud af desserten. Jeg har i meget lang tid godt ville afprøve en opskrift på champagnemousse, som jeg fandt i en af mine kogebøger – Alle tiders chokolade, og da vi i sommers fik en flaske champagne ved købet af ny seng, var det en meget passende anledning at få den brugt i. Så desserten nytårsaften bestod af sukkerslør-pyntet champagnemousse på kiksebund med hvid chokolade og mandler.

Mmm det var nu egentlig helt godt 😀 Det var som sagt første gang opskriften på champagnemoussen blev afprøvet, så var spændt på smagen. Moussen er forholdsvis kraftig i smagen, og står den alene, bør der nok justeres en smule i forholdet mellem champagne og flødeskummet. Men som vi fik den på en kiksebund, var det super lækkert, og var en dejlig kontrast til alt det søde. Jeg var imidlertid lidt nervøs for mængden af moussen, da jeg gerne ville bruge lidt af det som pynt. Jeg lavede derfor en halv portion mere, men det var absolut ikke nødvendigt. Der var rigeligt mousse til 4 personer. Er i øvrigt sikker på at moussen også vil egne sig super godt i en kage 😀

Kiksebunden med hvid chokolade og mandler, er en bund fra en tidligere opskrift. Dog var bunden nok lidt for hård ved denne fremgangsmåde (at bage kiksebunden i ca. 15 minutter uden noget ovenpå den) – og voldte en del problemer, da jeg ville forsøge at få dem presset i en form, så noget af det smuldrede. Det at den smuldrede, gjorde den dog faktisk også nemmere at spise 🙂

Som pynt havde jeg valgt at lave sukkerslør. Jeg har prøvet det en gang tidligere, og må sige at denne gang lykkes det meget bedre – både i farve, konsistens og det at få slamlet et slør 😀 Og så var det super lækkert med lidt knas til desserten.

Derudover blev der pyntet med lidt hakkede pistacienødder og lidt sølvglimmer – og nej, det er ikke stanniol jeg har drysset hen over 😉

Moussen er beregnet til ca. 4 personer.

  • 5-6 blade husblas
  • En smule vand til opvarmning af husblas
  • 3 dl champagne (vores havde stuetemperatur)
  • 3 dl piskefløde
  • 2 pastoriserede æggehvider
  • 6 spsk sukker

Fremgangsmåde

Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

Varm forsigtig husblasen med lidt vand til det er smeltet, og tilsæt champagnen.

Pisk fløden til flødeskum ved middellav hastighed, så den ikke bliver grynet, men let og luftig.

Vend en smule flødeskum i champagnemassen (for at husblassen ikke skal få et kuldechok)  og vend tilsidst champagnemassen over i flødeskummet.

Stil det i køletskabet ½ times tid til det begynder at stivne en smule (men ikke meget) – rør i det med jævne mellemrum.

Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Pisk til blandingen bliver blank.

Vend de stiftpiskede æggehvider i champagnemassen.

Kom det i små skåle, eller en stor, og lad det stivne i køleskabet – gerne natten over.

 

 

Kommentarer

  1. Super flot og gennemført dessert 🙂

  2. Hej Malou,
    Mange tak 😀

  3. Wauw – den er meget, meget smuk! Sådan en kunne jeg da godt spise lige nu… 😀

  4. Hej Piskeriset,
    Mange tak 😀 Ville også ønske, vi havde lidt mere tilbage, når det skal være sådan et blæsevejr udenfor 🙂

  5. Wauw hold da op hvor er den smuk 🙂

  6. Hej Chamone,
    Mange tak 😀

  7. SÅ flot!
    – Egentlig burde man jo lave sådan en på en kedelig mandag indimellem;-)

    Godt nytår.

  8. Hej Nada,
    Mange tak 😀 Ha ha ja, hvis man havde tiden og overskuddet til det, så kunne det være lækkert med sådan en lille dessert 😉

floral decoration