Små frække deller med chili i kokos-limesauce med karry, og agurkesalat

søndag, d. 19. maj, 2013

Det hænder af og til, at jeg får kigget nogle af mine mange opskriftsamlinger igennem, og i dag var det så atter tid til at søge lidt inspiration til aftensmaden. Vi havde besluttet os for at vi skulle have noget med hakket svinekød, og ingen salat – da vores madplan siger at vi skal have det i de næste dage, og vi netop i de foregående dage også har spist salat. Det endte med denne ret bestående af nogle Små frække deller med chili i kokos-limesauce med karry. Men jeg kan dog ikke helt undvære noget grønt, så biksede en omgang hjemmelavet agurkesalat sammen, og serverede retten med lidt jasmin-ris.

Opskriften på frikadellerne og saucen har jeg fra et hæfte, der hedder 15 Nemme. Det er en samling kun med svinekød i alle mulige varianter. Har flere af disse 15-hæfter, og de plejer som regel at være ret lækre, de opskrifter. Denne var dog heller ingen undtagelse. Jeg justerede dog mængden lidt, og nedjusterede både mængden af karry og limesaft, samt tilsatte lidt sukker og jævning.

Til 4 personer skal der bruges:

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 stk salt
  • 2 løg (1 til frikadellerne og 1 til saucen – jeg valgte rødløg til saucen, da vi havde et enkelt et tilbage)
  • 1/4 tsk chilikerner
  • Olie
  • 1 ds kokosmælk (de store af dem)
  • 1½ spsk karry
  • Saften fra 1½ lime
  • 1 tsk sukker
  • Lidt meljævning

Tilbehør

Fremgangsmåde

Bland hakket svinekød med salt, 1 revet lød og chilikerner.

Form kødet til små frikadeller og steg dem i en sauterpande til de netop er færdigstegte.

Tag frikadellerne af varmen.

Skær et rødløg i både, og kom det i panden sammen med karry, limesaft, sukker og kokosmælk.

Lad saucen koges op og jævn den med en meljævning til den ønskede konsistens.

Lad saucen koge i 5 minutters tid, og tilsæt frikadellerne. Lad det småsimre i et par minutter til frikadellerne er varmet igennem

Server retten med kogte ris og hjemmelavet agurkesalat.

floral decoration