søndag, d. 8. september, 2013
Fredag aften var jeg alene hjemme, og jeg besluttede mig derfor at forkæle mig selv med en lille lækker salat. Vi plantede et ananasæbletræ i haven sidste efterår, og selvom jeg ofte høre at der lige går et par år, inden de første æbler kommer, har vores lille fine træ alligevel formået at producere hele 7 æbler. De er ganske vidst ikke så store, men de har en fin, rød farve efterhånden, så synes lige et par af æblerne skulle bruges til denne salat med brombær, bacon, ristede hasselnødder og balsamico glace. Frisk og lækker efterårssalat, hvor smagsnuancerne salt, surt og sødt var fint repræsenteret. Var specielt meget stor fan af balsamico glacen 😀
Jeg fandt opskriften hos britiske Red Online, men synes dog mængderne af både glace og æbler kun egnede sig til ca. 1-2 personer i stedet for 4 personer.
Til 2 personer skal der bruges
Fordel hasselnødderne på en plade med bagepapir, og bag dem i en 160 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Lad dem køle af og gnid skallerne af.
Steg baconstrimlerne – eller gør ligesom mig, læg dem imellem to stykker køkkenrulle, og og sæt dem i microovnen i ca. 3 minutter ved fuld skrue til de er stegte – fjern køkkenrullen. Bræk dem i mindre stykker.
Skyld salaten og brombærerne.
Skær æblerne i ½ cm. tykke skiver, og fjern kærnehuset i hver skive – alternativt, hvis man har en udstikker til kærnehuset, bruges denne først.
Varm en pande op med smør, og steg æbleskiverne i et par minutter til de tager farve på begge sider – tag dem af varmen i en skål eller lignende.
Den varme pande forbliver på komfuret, og der tilsættes balsamicoeddike og honning/sirup. Lad det boble op, mens der røres rundt i det i ca. 30 sekunder – til massen tykner.
Tag den af varmen, og vend de friske brombær i. Mine brombær, var stadig ret kolde.
Server straks retten med de smørstegte æbleskiver, salaten, brombær med balsamico glace, de ristede hasselnødder, baconskiverne og et par stegte skinkesteaks.
Lyder lækkert 😀 uhmm
Tak mor 😀