Royal Icing

lørdag, d. 10. juli, 2010

I anledning af, at jeg skulle lave en lagkage til min far, fik jeg lyst til at afprøve det at pynte kanten med royal icing. Det var heldigvis meget nemt og ganske lige til.

  • 40 g æggehvide
  • 300 g flormelis
  • 1 tsk citron saft

Fremgangsmåde

Æggehvide og flormelis piskes sammen. Bagefter tilsættes citronsaften, og der piskes endnu engang.

Brug derefter pastafarve hvis du vil have farve på glasuren. Idet jeg skulle lave bølger, som både var hvide, men også blå tilsatte jeg lidt blåt farve i sprøjteposen, hvorefter royal icing-massen kom i. Og begyndte efterfølgende at sprøjte det på kagen 🙂

Glasuren er stiv nok, når du tager en ske ned i glasuren og på igen, og glasuren så står selv og kun spidsen bøjer.

Kommentarer

  1. Hej 🙂

    jeg har et spørgsmål til dine kager: når du har farvet RI og fondant, holder farven så fint, når produktet er kommet på kagen, og kagen står i køleskabet? (natten over)

    på forhånd tak for svar 🙂

  2. Hej Ivy,

    Ja, det synes jeg faktisk den gør 🙂 Mener ikke der er den store forskel i farven, når den først er størknet 🙂 Hvis der er, så er det kun meget, meget lidt farven bliver svagere 🙂 Men måske afhænger det også af, hvilken type farve/fabrikat, man farver med.

  3. Mange tak for det brugbare og hurtige svar:-)

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration