søndag, d. 27. marts, 2011
Jeg fandt for lidt tid siden en lækker opskrift på Hindbær-cupcakes med mandler og lakrids-icing hos Emily Salomon, som jeg selvfølgelig måtte afprøve. Og hvilken bedre anledning var der end i fredags, hvor mine forældre fik besøg af familien fra Canada 😀
Så jeg måtte lige igang med at bage lidt, da vi også tog en tur hjem til dem. I mandags bagte jeg valnøddebrød med honning og grahamsmel, som vi skulle have som madbrød til om aftenen. Det var vidst et hit med det brød, og skulle vidst have taget den anden halvdel med, som ligger i vores fryser. Aftensmaden bestod i øvrigt af de lækre italienske hakkebøffer med tomatsalat, hvidløgsbagte mandler og sesamolie. En ret som vidst også faldt i god jord 🙂
Jeg bagte så hindbær-cupcakes tidligere på dagen, som vi fik til dessert med en omgang vanilleis. Synes det blev rigtig lækre, og kan godt lide de hakkede mandler i dejen. Jeg har lavet lidt om på fremgangsmåden af disse cupcakes i forhold til de erfaringer, jeg har draget mig.
Jeg har dog lidt problemer med lakrids-icing. Der stod i opskriften at man skulle bruge 300-400 g flormelis, til den havde en passende konsistens. Jeg synes dog det var for lidt, og brugte nok 500 g. Men heller ikke her var den stiv nok til det, jeg ville bruge den til. Jeg måtte proppe det hele en tur i køleskabet i ca. 1 time, før den begyndte at blive ok stiv.
Men når det så er sagt, så var jeg vild med at der rent faktisk var nok dej til 12 store, dejlige cupcakes. Synes altid jeg har problemer med at dejen ikke rækker til 12 cupcakes – de bliver i hvert fald mindre, end hvad jeg vil have. Og der var tilmed nok icing til de 12 cupcakes, hvilket også plejer at være et problem.
Jeg pyntede i øvrigt mine cupcakes med noget, der skulle forestille en sommerfugl – ikke alle havde dog viljen til at se det 😛
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt nogle minutter med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert. Tilsæt herefter mælken og pisk igen.
Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
Vend de tørre ingredienser i de våde af et par omgange. Rør kun til det netop er blandet. Vend de hakkede mandler i dejen.
Vend forsigtigt hindbærrene i, så dejen ikke bliver alt for lyserød.
Bag dem i 20-25 min. i en 165 grader varm ovn til de er gyldenbrune.
Pisk smør, mælk, 1/3 af flormelissen og lakridspulveret i omkring 5 min. Tilsæt gradvis mere flormelis indtil den ønskede konsistens opnås. Tilsæt evt. lidt pastafarve og pisk. Sæt den gerne i køleskabet i 1 times tid, så den kan blive mere stiv.
Pynt herefter de fine cupcakes.
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: Hindbær-cupcakes med mandler og lakrids-icing, lakridspulver, sommerfugl
Disse kommer lige på huskelisten – jeg har nemlig hindbær cupcakes i tankerne til Valentines dag.
Hej Linda,
Det er da bare i orden 😀
Så fik jeg afprøvet dem – dog med en anden frosting.
Det var jo et hit 🙂
Se evt. min kommetar på min blog.
/Linda
Hej Linda,
Godt de faldt i god jord 🙂 Vil lige tjekke dine kommentarer ud 🙂
Hejsa. Jeg har i tankerne at bage disse kager til min klasse i morgen. Vi er 30 i klassen. Hvor mange er der til i opskriften?
Hej Signe,
Håber ikke jeg skriver det for sent 🙂 Som der også står rækker opskriften til 12 stk. 🙂