fredag, d. 24. maj, 2013
Engang imellem er det ok at få rugbrød til aftensmad – det er ikke noget vi gør særlig tit, da jeg allerhelst vil lave andre retter. Synes tit rugbrød bliver så kedeligt. Men ikke desto mindre fik vi rugbrød i aften, nærmere bestemt Ristet torskerogn på rugbrød på bund af romaine salat, og remoulade-dip med lime og sennep. Super, super lækker og let forårs-aftensmad, som er nem at lave.
I stedet for den almindelige remoulade, blev den peppet op med creme fraiche, limesaft og sennep. Det gør den dejlig frisk og cremet, og mere mild i smagen. Når det skal være rigtig godt hjemme ved mine forældre, blander vi gerne den almindelige remoulade med en god del mayonnaise og kaffefløde, men vi havde ingen kaffefløde, men derimod creme fraiche, så det blev altså til denne udformning i stedet for tilsat lidt limesaft, sennep og persille.
Til 2 personer er der brugt:
Bland remoulade, mayonnaise, limesaft og friskhakket persille sammen til remoulade-dippen.
Skær salaten i mindre stykker.
Skær torskerognen i skiver, og steg dem lidt på en pande på hver side med lidt olie og smør til de bliver gyldne. Vær forsigtig når de vendes, da de nem går i stykker.
Server de ristede torskerogn med salaten, lidt rødløg i skiver og remoulade-dippen.
Rugbrød kan være herlig aftensmad, hvis man gør lidt ekstra ud af det. Ellers er jeg enig i, at det er drønkedeligt. Vi fik det rigtig meget i mit barndomshjem med råkost og skoldhed te til. Det var bestemt ikke noget, jeg var vild med, men nu er jeg nok lidt nostalgisk omkring det og insisterer på, at rugbrødsmadder severet efter kl. 18 skal skyldes ned med te.
Hej Sysleren,
Ja, jeg har nemlig også behov for at gøre lidt ekstra ud af det, når vi får rugbrød til aftensmad 🙂