Pastaret i røget paprika-creme med langtidsovnbagte tomater

søndag, d. 18. november, 2012

Når det er lørdag, må man gerne hygge lidt – specielt når man er alene hjemme, og derfor besluttede jeg mig for at lave en pastaret i røget paprika-creme med langtidsovnbagte tomater. Åhh det var altså godt – og absolut noget, jeg godt kunne finde på at lave igen.

Jeg var en tur nede i byen i går, da jeg er i gang med at finde nogle andre kontaktlinser (og hvilken lykke, der er at kunne se klart igen :D), og i den forbindelse faldt jeg over røget paprika, som jeg ikke har smagt før. Så jeg købte en lille bøtte med hjem, og fik det afprøvet i går. Det har en ret lækker røget smag, men man skal efter min mening passe på med ikke at bruge for meget af krydderiet, da det ellers bliver for gennemtrængende og overdøver hurtigt alle de andre smagsindtryk fra de øvrige ingredienser.

Pastaretten er ret nem at lave – det der tager længst tid er selvsagt de langtidsovnbagte tomater, men de bliver til gengæld også super gode 🙂

Nedenstående opskrift rækker til ca. 2 personer.

  • 500 g cocktailtomater
  • 2 fed hvidløg
  • En smule olie
  • Pasta til 2 personer – jeg brugte nogle farverige konkylier, som vi havde i skabet
  • 100 g flødeost (neutralt)
  • 1 1/4 dl creme fine (eller almindelig piskefløde)
  • ½ tsk røget paprika (en lille ½ tsk)
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær et lille tynd kryds i hver tomat. Blancher tomaterne ved at hælde kogende vand over dem – lad dem trække i ca. 20 sekunder og hæld kold vand på dem.

Flå skindet af tomaterne og skær dem i kvarte.

Pres et par fed hvidløg i en skål sammen med lidt olie, og vend tomaterne godt rundt i blandingen.

Fordel hver tomatbåd på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en 90-100 grader varm ovn i ca. 2 timer.

Når tomaterne er ved at være bagt koges pastaen i letsaltet vand.

Bland flødeost, creme fine og lidt røget paprika på en pande, og lad det smelte til blandingen er varm. Krydr med salt og peber.

Vend pastaen i, og tilsidst de langtidsovnbagte tomater.

Kommentarer

  1. Langtidsbagte tomater er noget af det lækreste. Jeg lader dem bage i ovnen i fire timer ved 100 grader. Det er det rene slik, når de er færdige.
    Har spist aftensmad, men bliver så sulten af at se på den skønne blanding af tomater og pasta på dine billeder af din mad. Meget, meget lækkert.

  2. Hej Karina,
    Uh ja, tror helt sikkert heller ikke det gør spor, at bage dem i længere tid 😀 og takker, det var også rigtig lækkert 🙂

  3. Hej Carina

    Tror du, at tomaterne kan laves i forvejen og så opbevares på en eller anden måde i et par dage, indtil de skal bruges?

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration