Pandekagesæk med is a la Blomsterberg

lørdag, d. 21. august, 2010

Her den anden dag faldt jeg over programmet “Det søde liv” på DR1. Uha altså hende Mette Blomsterberg kan godt nok lave nogle lækre desserter. Og dem er jeg selvfølgelig nødt til at få afprøvet. Det fik jeg så gjort her til aften, hvor jeg lavede en pandekagesæk med kraftig inspiration fra Mette Blomsterberg.

Jeg har dog valgt at forenkle min dessert. For det første har jeg købt noget hindbæris, som pandekagesækken bliver fyldt op med. I stedet for at lave en jordbærpuré, har jeg i stedet valgt at dekorere med revet hvid chokolade og nogle hindbær.

Denne dessert er faktisk super nem at lave, så det er bare med at gå i krig 😛

Opskriften egner sig til 6 personer.

  • 1 vanillestang
  • 65 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 3 store æg
  • 65 g smeltet smør
  • 2 ½  dl sødmælk
  • 1  stor stegepande minimum 30 cm i diameter!!

Fyld og dekoration

  • Hindbæris (eller anden foretrukken is)
  • Reven hvid chokolade
  • Hindbær (evt. optøede frosne hindbær)

Fremgangsmåde

Flæk omhyggeligt vanillestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv. Skær hver stang i 3 fine snore. Skold de tomme vanillestænger i kogende vand. Fisk dem op og tør dem godt af i køkkenrulle. Opbevar dem i en lille pose på køl indtil de skal bruges som snøre til sækkene.

Mas med en paletkniv vaniljekornene med en anelse af sukkeret, således at kornene skilles ad. Bland vanillesukker, sukker og mel  og pisk det godt med alle æggene. Smørret smeltes på den pande pandekagerne skal bages på. Det smeltede smør piskes i dejen. Pisk til sidst mælken i.

Pandekagerne steges kort ved god stærk varme – det er ikke nødvendigt at fedte panden igen, da der er rigeligt fedtstof i dejen. De bagte pandekager tildækkes helt med folie indtil servering.

Anretning

Kort før servering lægges de kolde pandekager ud på et bord.

Vanillesnorene tørres igen af i køkkenrulle.

Hindbærisen placeres i midten af hver udlagt pandekage. Pandekagerne foldes op omkring isen og snøres straks, og lukkes med en knude.

Pandekagesækken placeres midt på en stor tallerken. Der lægges nogle hindbær på tallerken og drysses med reven hvid chokolade.

Kommentarer

  1. Mange tak 😀 Den var faktisk meget nem at lave. Kan man finde ud af at lave pandekager, så kan man sagtens lave denne dessert 😀

floral decoration