lørdag, d. 7. maj, 2011
I anledning af at det er mors dag i morgen, var man jo nødt til at finde på en gave til hende 🙂 For første gang nogen sinde har jeg ikke haft råd til at købe noget, så jeg valgte at bage lidt kage, så hun kunne blive forkælet på den måde. Jeg fandt en opskrift på nogle Cheesecake cupcakes med jordbær i The hummingbird bakery kagebogen, og syntes det passede vældig godt til anledningen.
Dejen smager rigtig lækker, og toppen har sådan lidt en sprød og semi-klistret overfalde, når de er helt friskbagte. Dog hævede dejen ikke så meget op i en top inde i ovnen, og der flød derfor lidt ud over kanterne. Hvordan det kan være, skal jeg ikke lige kunne sige. Måske har der været en smule for meget dej i formene, selvom jeg fuldte opskriften.
Men jeg synes alligevel de endte med at blive ret fine, da pynten kom på 🙂 Jeg valgte at binde noget blondebånd, som jeg havde købt i Fakta for lang tid siden, om kagerne. Det gav efter min mening lige den sidste finish, sammen med et enkelt jordbær skåret halvt i skiver på hver cupcake.
Min mor blev heldigvis rigtig glad for gaven, selvom Mors dag jo først er i morgen. Og min lillesøster var så vilde med dem, at hun ville have, at vi skulle købe alle ingredienserne med det samme, så vi kunne lave nogle flere cupcakes sammen – hun synes de var SÅ gode. Og det må jeg give hende ret i 😀
I følge opskriften skulle der blive 12-18 kager, men jeg fik altså kun 8! Måske man man godt få 9 ud af opskriften, men så heller ikke mere, hvis det ikke skal være miniature cupcakes.
Forvarm ovnen til 170 g.
Sigt mel, sukker, bagepulver, vanillesukker og salt i en skål. Pisk smørret i (som ikke er flydende), til alt er godt blandet og sandet i konsistensen.
Hæld mælk i, og pisk til det er godt blandet.
Tilsæt ægget og pisk det godt i et par minutter til det hele er godt blandet.
Fordel de hakkede jordbær i papirformene. Fyld papirformene 2/3 med dejen, og bag dem i den forvarmede ovn 20-25 min. eller til dejen giver efter, når man trykker på den.
Pisk flormelis og smør sammen ved lav hastighed, til det er godt blandet.
Tilsæt flødeosten, og pisk det det er godt blandet.
Skru op til middelhøj hastighed og pisk til glasuren er let og luftig, mindst 5 min; men pisk ikke for længe, da den let kan skille.
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: blondebånd, digestive-kiks, Mors dag- og cheesecake cupcakes med jordbær, The hummingbird bakery kagebogen
Jeg er selv stor fan af hjemmebagte/-lavede gaver, der bringer glæde, og derfor synes jeg rigtig godt om dine muffins til din mor. Det er en sød tanke, at der også ligger lidt hyggeligt arbejde bag og kærlighed i kagerne. 🙂
Hej Karina,
Ja, det kunne godt være man skulle til at praktisere det noget mere 😀 Og det var bestemt hyggeligt at bage kagerne 🙂
Hej Carina
Jo det var en rigtig god ide. De smagte rigtig godt uhmm…
Knus Mor
Heysa mor 😀
Det lyder godt 😀
Uha som verdens største fan af cheesecake er det jo et must for mig at lave de her. De ser super gode ud og du har pyntet dem så fint 🙂 Glæder mig til at prøve opskriften.
Sød gave til din mor. Jeg glemte helt at det var mors dag og opdagede det først i går – ups!
Hej Line,
Mange tak 🙂 Synes også de smagte rigtig godt 🙂
Ha ha det kan jo ske 😀