Svampede Oreos cupcakes med delikat hvid chokoladecreme

lørdag, d. 15. oktober, 2011

Jeg har længe haft en trang til at afprøve en opskrift på nogle Oreos Cupcakes, både fordi de ser så fine ud, og ikke mindst fordi jeg havde fundet en lækker opskrift. Nøj, de blev lækre. Jeg har ikke smagt denne slags cupcake før, men de er absolut virkelig lækre. Chokoladedejen er virkelig svampet, og langt fra tør, som sådan nogle kager ofte er.

Jeg har i bund og grund mixet forskellige opskrifter sammen, idet jeg tidligere har lavet den hvide chokoladecreme. Opskriften på dejen fandt jeg hos Tish Boyle, som har sindssygt mange lækre kager/dessert-opskrifter. Jeg lavede dog mine til cupcakes i stedet for en stor kage, som original-opskriften egentlig er beregnet til.

Som bonus-info kan jeg fortælle, at en cupcake uden Oreo i bunden, også smager fantastisk dagen efter – her er den nemlig næsten ligeså svampet som på 1. dagen 😀

Jeg fik i øvrigt 23 cupcakes ud af denne opskrift, og den hvide chokoladecreme rækker til ca. 12 cupcakes.

  • 170 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 60 g mørk chokolade
  • 113 smør
  • 150 g sukker
  • 163 g lys muscovado sukker
  • 2 æg
  • 121 g creme fraiche
  • 1,2 dl kogende vand
  • 1 portion hvid chokoladecreme
  • 23 Oreos (ca. 2 pakker)
  • Mini-oreos til pynt

Fremgangsmåde

Sigt mel, bagepulver, salt og vanillesukker i en skål.

Smelt chokoladen over vandbad, og lad den afkøle let.

Pisk smørret i 1 min. til det er blødt. Tilsæt de to forskellige sukker-typer, og pisk godt i ca. 3 min.

Pisk æggene i et ad gangen.

Herefter tilsættes den smeltede chokolade af 2 omgange, mens der piskes godt.

Pisk melet i ved lav hastighed af 3 omgange.

Creme fraichen tilsættes, og tilsidst piskes det kogende vand i.

Læg en Oreo i hver form, og fyld formene ca. 2/3 op med dej.

Bag cupcakes’ne i en 160 g varm ovn i ca. 30-40 min. alt efter ovntype. De er færdige, når overfalden bliver let sprød/hård i det.

Lad dem herefter afkøle.

Pisk den hvide chokoladecreme til skum, og tilsæt lidt smuldret Oreos.

Sprøjt cremen ud over de afkølede cupcakes, og pynt med en mini-oreo.

Kommentarer

  1. Hej 🙂
    Jeg faldt lige over disse lækre cupcakes, og tænkte jeg ville prøve dem:) Jeg har lige et spørgsmål mht. chokoladecremen. Skal jeg koge fløden og tilsætte chokolade og afkøle den i 6 timer og derefter piske cremen stiv og tilsætte knuste oreos? Er det korrekt forstået?

    Tak, for en rigtig god hjemmeside.

  2. Hej Mette,
    Ja, fløden skal lige have et lille opkog, hvorefter gryden tages af varmen, og den hakkede hvide chokolade tilsættes, og der røres rundt til det er smeltet.
    Denne proces kan med fordel laves dagen før, cremen skal bruges, så man spare ventetiden så at sige. Den piskes herefter op til en creme, ligesom når man pisker flødeskum, og der tilsættes tilsidst lidt knuste Oreos 🙂
    Og tak for komplimenten 😀

  3. Sikke en dejlig blog! Og disse cupcakes ser lækre ud, selvom jeg ikke helt har forstået oreos-hypingen, får man lyst til at prøve dem her 🙂
    Mvh Maiken

  4. Hej Maiken,
    Mange tak 😀
    De smager også rigtig godt – der er i hvert fald ingen tvivl at spore ved min 10 årige lillesøster, som har fik guffet godt og grundig af dem 😛

  5. Hej 🙂 Rigtig flot og meget inspirende blog!
    Kan godt se, det er lidt gammelt indlæg, men håber, du ser kommentarene stadigvæk, synes det var mest passende at skrive her.
    Kan se på dit nyeste indlæg med marengs, at du bare bruger en alm. plasticpose med en en eller anden tylle i. Men bruger du også det til at dekorere dine fine cupcakes med? Eller har du en sprøjtepose/”pistol” af bestemt mærke, du kan anbefale (Wilton, HWL, Cook&Baker, eller lign.)?
    Mvh. Lisa

  6. Hej Lisa,
    Mange tak for komplimenten 😀
    Jeg har også almindelige stofposer til mine tyller, men det er ikke alle af mine tyller, der passer til hullet i stofposerne. Så derfor bruger jeg nogle gange plasticposer. De stofposer jeg har, fulgte med i et sæt fra Panduro Hobby med 12 mindre tyller, så har ikke nogle deciderede præferencer 🙂 Har indtil videre bare købt, hvad jeg sådan lige har stået og manglet. Men hvis jeg havde pengene, så min samling nok helt anderledes ud 😛

  7. Okey, tak for svaret 🙂

  8. Hej Carina
    Dejlig blog.
    Skal prøve dine cup-cakes med oreos, de ser så lækre ud.
    Mvh. Hanne

  9. Hej Hanne,
    Mange tak 🙂 De var også rigtig lækre 🙂

  10. Hej 🙂
    Kan disse skønne kager fryses?
    Overvejer at lave dem til min fødselsdag (tænker at lave dem 1 uge før, fryse dem hvis muligt, og så lave toppingen på selve dagen?)

  11. Hej Rikke,
    Åhh jeg ved faktisk ikke om de kan fryses med en oreo i bunden. Uden oreo i bunden er der ingen problemer i at de bliver frosset. Men det er da et forsøg værd, hvis du er i tidsmangel 🙂

floral decoration