tirsdag, d. 13. juli, 2010
I går fik vi en ret, der hedder Mexicogryde til aftensmad. Det er en dejlig, men lidt tidskrævende ret. Så hvis man er i tidsnød, så er det ikke denne ret man skal vælge at lave. Ellers kan man variere stærkheden af retten, om man er til den brændende tunge efter chilien, eller om man bare vil have en mild smag.
Retten egner sig til 4 personer.
Kog risene som anvist på pakken.
Svits løgene og tilsæt oksekødet. Når oksekødet er blevet brunet tilsættes salt, chili og paprika og de 2 dl vand, samt 1 oksebouillonterning.
Klargør grøntsagerne: Peberfrugten skæres i tern. Gulerødderne skæres også i tern, men kommes i en gryde og koges i få minutter. Dette gøres fordi, at gulerødderne eller ikke kan nå at blive nok i ovnen sammen med resten af retten.
I et ildfast fad lægges 1/3 af risene, 1/3 af kødet og det halve af grøn peber, gulerødder og majs. Dette gentages til der ikke er mere tilbage.
Tomaterne hældes over og retten sættes i ovnen i ca. 20 min. ved 175 grader.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: chili, Mexicogryde
skal risene koges inden?
Det har du jo allerede skrevet 😀 sorry
He he det er bare helt i orden 😀 Men ja, som du allerede har fundet ud af, så skal risene koges inden 🙂
Skal de 2 dl vand og oksebouillonterningen bruges til at koge gulerødderne i eller hvordan? Synes ikke lige det fremgår af opskriften. Tak 🙂
Hej Karen 🙂
Hovsa, nej, lige den detalje har jeg vidst glemt at få med. De 2 dl vand og den ene oksebouillonterning skal i oksekødsblandingen, når kødet er blevet brunet. Det skal i sammen med de øvrige krydderier 🙂 Det er hermed rettet, så tak fordi du gjorde mig opmærksom på det 🙂