Burritos med salat og gulerodssalat

mandag, d. 24. maj, 2010

I dag bestod aftensmaden af burittos med salat og gulerodssalat. Det er en super nem og meget velsmagende ret. Stærkheden kan varieres alt afhængig af om man er til milde – eller stærke retter. Retten tager ikke ret lang tid at lave, for imens kødfyldes laves i gryden, kan de to salater og tilhørende dressing laves.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili/eller lidt tørret chilikerner/pulver
  • 500 g hakket oksekød
  • Salt
  • Peber
  • 1 dåser flåede tomater
  • 6 tortillas (majspandekager)
  • 1 citron (saften fra)
  • 4 gulerødder
  • 1 icerbergsalat i strimler
  • 2 tomater i skiver, eller halverede cherrytomater
  • 4 dl creme fraiche eller lignende smagt til med salt, peber og tabasco/chilipulver og lidt paprika

Fremgangsmåde

Pil og hak løg og hvidløg, fjern kernerne fra chilien og hak den fint. Kom olien i en pande, svits løg og hvidløg, tilsæt kødet og steg ved kraftig varme i 2 min. Tilsæt chili og steg i 1 min. mere, dernæst tomater med væde og kog i ca. 5-8 min., til det er som grød.

Imens skrælles gulerødder, rives groft og stænkes med citronsaft. Iceberg skylles og strimles, og tomater lægges over i både. Ymeren smages til med salt, peber og chili.

Smag fyldet til med salt og peber og evt. ekstra stærke ting. Pak kødsaucen i pandekagerne og læg dem i et ildfast fad.

Burritos stilles i en forvarmet ovn på ca. 190 grader i 8-10 min. til de er gennemvarmede.

Server de varme burritos med salaterne og den tilhørende dressing.

Kommentarer

floral decoration