Marokkanske bøffer på spyd med couscous, og græsk yoghurt med friskrevet citronskal

onsdag, d. 7. december, 2011

Som mange andre, har vi fået den fantastiske nye kanal TLC i vores TV-pakke, og for nogle uger siden faldt jeg over Masterchef fra Australien. Generelt så er de udenlandske versioner da bare 10 gange bedre end de danske – kan simpelthen ikke fordrage den danske version. Kokkene lyder SÅ opstillet og kunstige. Nå, men jeg gik selvfølgelig ind på deres hjemmeside og fandt en lækker opskrift på Marokkanske bøffer på spyd med couscous, og græsk yoghurt med friskrevet citronskal, som jeg synes vi skulle have afprøvet.

Det er en dejlig nem ret, og de fleste af ingredienserne havde vi heldigvis i køkkenet, så der var ikke meget nyt, der skulle købes ind. Jeg har ændret opskriften en smule til de ingredienser, vi havde – dette indebar bl.a. at den græske yoghurt blev erstattet med yoghurt natural, hvor væsken er dryppet af. Kan huske i hjemmekundskab i sin tid, at vi lavede vores egen græske yoghurt ved at hælde yoghurt natural i en sige beklædt med et stykke køkkenrulle. Lader man blandingen stå i ½ times tid, er det meste af væsken dryppet fra, og man har en lækker cremet græsk yoghurt.

Til 4 personer skal der bruges:

Marokkanske bøffer

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed, presset hvidløg
  • 1 tsk spidskommen (vi havde kun hele, så det var dem, der blev brugt her)
  • 2 spsk friskhakket persille
  • 1 tsk Allround krydderi (det havde vi ikke, så jeg erstattede det med paprika og løgpulver)
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • 8 halve spyd (jeg brugte 4 træspyd, der er knækket midt over)

Dressing

  • 2 dl græsk yoghurt
  • Revet skal fra ½-1 citron
  • Lidt citronsaft
  • Friskkværnet peber
  • Sukker

Tilbehør

  • Couscous

Fremgangsmåde

Bland det hakkede oksekød med hvidløg, spidskommen, persille, allround-krydderi, salt, peber, rasp og 1 æg.

Form 8 små bøffer, og stik et spyd i hver. Form bøfferne så de er cirka 10 cm. lange, 4 cm. bredde og 2 cm. høje.

Steg på på en pande til de er færdige.

Bland den græske yoghurt med revet skal fra ½-1 citron, samt lidt citronsaft, friskkværnet peber og smag til med lidt sukker.

Server de marokkanske bøffer på spyd med den græske yoghurt-dressing, og couscous.

floral decoration