Marcipanmousse med hindbær og karameltuile

lørdag, d. 27. marts, 2010

Havde lyst til at lave en lille dessert til aftenens finale af X-factor og valget faldt på en marcipanmousse med hindbær og karameltuile som pynt 🙂

Opskriften er fra en bog af dessertkongen Morten Heiberg – Fristelser. Bogen indeholder mange lækre opskrifter, som jeg faktisk burde få afprøvet mange flere af, end hvad jeg hidtil har gjort. Så nu var tiden til at Marcipanmousse skulle afprøves.

Denne mousse er simpelthen så nem at lave og smager helt fantastisk + den ikke kræver ret mange ingredienser 😀 Opskriften passer til 6-8 personer.

Marcipanmousse

  • 250 g marcipan (gerne Summerbird 75 %)
  • 6 dl sødmælk
  • 6 blade husblads
  • 5 dl piskefløde (pisket let)

Sprøde karameltuiles

  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 45 g hvedemel
  • 50 g glukosesirup

Fremgangsmåde marcipanmousse

Pluk marcipanen i små stykker og bland den med sødmælk i en røremaskine eller i en stor skål, til blandingen er homogen. Blød husblassen ud i rigeligt koldt vand. Tag den op og knug alt vandet ud.

Varm marcipan og sødmælk op i en kasserolle. Hæld en smule af marcipan-blandingen over i en anden kasserolle og smelt husblassen heri over svag varme. Tilsæt resten af marcipanblandingen og vend til sidst den letpiskede fløde i.

Hæld moussen i glas eller skåle. Dæk til og stil i køleskab i 4-5 timer eller natten over. Server moussen med friske hindbær og hindbærkompot eller en kompot lavet på stikkelsbær eller hyben – alt efter sæson. Server gerne en karameltuile til.

Fremgangsmåde karameltuiles

Forvarm ovnen til 175 grader. Rør alle ingredienserne godt sammen og smør dejen tyndt ud på et stykke bagepapir. Smør dejen i stykker, de må gerne være lidt spidse i den ene ende.

Bag tuilesene i ovnen i 6-7 min., til de er gyldne. Tag bagepladen ud af ovnen. Efter ca. 10 sekunder er det muligt at løfte hver enkelt tuile op og forme den fx på en stor ske. Man kan også bare lade dem ligge og køle af, så bliver de helt flade 🙂

Vær dog OBS på, at de bliver meget store, når de bliver bagt i ovnen.

Kommentarer

  1. Dén Heiberg har jeg også – hvordan kan jeg have overset den lækre opskrift?

  2. Det er en super god bog 😀 Men du må da lige have opskriften afprøvet så 😉 Har også overvejet at prøve nogle af de forskellige slags hjemmelavet is. Vores ismaskine skal dog lige puttes i fryseren inden, ellers bliver der vidst ikke ret meget is over det 😛

  3. Den lyder gudeskøn – og ser også sådan ud! Jeg har heller ikke fået prøvet nok af opskrifterne fra den bog, men det burde jeg 😀

    Hvor stor forskel synes du, der er på Summerbirds marcipan og de almindelige, der kan købes i supermarkederne? Jeg har nemlig ikke prøvet Summerbirds udgave endnu, men pønser på det… 🙂

  4. Den smagte også virkelig godt. Og hindbærene giver lige det sidste pift 🙂 Jeg brugte dog ikke Summerbirds udgave, men bare en almindelig Odense konfekt-marcipan 🙂 Dette var blot, hvordan opskriften lød, så tør ikke sige, om det gør nogen væsentlig forskel 🙂 Men du må gerne melde tilbage, hvis du får det afprøvet 😀

  5. Hej Carina,
    Lækkert med en enkel opskrift på tuilles – den skal afprøves. Ved ikke om du har set afsnittet Blær med Bdr. Price, hvor Adam former tuilles rundt om et rør – tror du også det kan lade sig gøre med den her opskrift?

  6. Hej Helle,

    Jeg har desværre ikke set lige det afsnit. Men kunne da være spændende, hvis de kan formes som et rør 🙂 Jeg ved ikke om det kan lade sig gøre, men tror bare, det er med at forsøge sig frem. Du må gerne sige til, hvis du får det afprøvet og det lykkedes 😀

  7. Hej. Tror du evt det også kan bruges som et lag mousse i lagkage ??. Det lyder jo lækkert :)).
    Mvh. Mille

  8. Hej Mille,
    Jeg har faktisk selv overvejet at prøve det i min fødselsdags-lagkage her om et par måneder. Så umiddelbart tror jeg godt, den kan bruges til det. Jeg tror dog man er nødt til at proppe det hele i en stor skål, lade det stivne der, og så putte det i en lagkage bagefter. Så vidt jeg husker, er massen rimelig tynd, inden den stiver.

floral decoration