Limetærte

mandag, d. 14. februar, 2011

Jeg købte som så mange andre The hummingbird bakery kagebogen for noget tid siden, og i den forbindelse fik jeg lyst til at prøve deres limetærte. Uhh den kunne jeg altså godt lide 🙂 lime-fyldet havde en fløjlsblød, lækker cremet konsistens, og med flødeskum på toppen var det bare lige sagen.

Min far kunne dog ikke så godt tåle den, da han generelt ikke har det super med citrusfrugter. Derudover har tærten en lidt skarp smag. Ikke sådan at det er uudholdeligt, men tror jeg vil nedjustere lime-mængden til kun at være 3 i stedet for 5 lime. Tærten er ellers en meget frisk tærte, som man ikke skal have for meget af.

Bunden voldte mig dog ret store problemer. Den var på en eller anden måde for flydende, da den hele tiden gled ned at formen og lagde sig som en flad kage og ikke op af tærteformens sider. Så jeg vil nok anbefale at bruge mindre smør, end hvad der står i opskriften.

Til denne tærte skal der bruges kondenseret mælk. Det er en tyk mælk med sukker i, og har sådan en let gullig farve. Jeg købte det ved en lokal indvandrer-butik, men måske man også kan få det i større butikker.

Tærten giver 10-12 stykker.

Dej

  • 500 g digestive-kiks
  • 200 g usaltet, smeltet smør (jeg brugte bare alm. saltet smør). Brug gerne en del mindre smør, så dejen ikke bliver så flydende, som min.

Lime-fyld

  • 8 æggeblommer
  • 2 ds kondenseret mælk (a ca. 400 g)
  • Friskpresset saft og revet skal af 3 limefrugter, samt lidt til pynt

Pynt

  • 4½ dl piskefløde
  • Lidt limeskal

Fremgangsmåde dej

Bræk kiksene i grove stykker, og kom dem i en foodprocessor. Kør til de er fintmalede.

Hæld langsomt det smeltede smør i processoren med motoren kørende.

Pres dejen ned i bunden og pænt op ad siderne i en tærteform. Tryk den sammen og flad med håndroden eller en spiseske.

Bag den i en forvarmet 170 grader varm ovn i ca. 20 min. eller til den er pænt gylden og fast. Lad den afkøle helt.

Fremgangsmåde lime-fyld

Kom æggeblommer, kondenseret mælk samt limesaft og -skal i en skål, og pisk forsigtigt med et piskeris, til alle ingredienser er godt arbejdet sammen.

Hæld cremen i den kolde tærtebund, og bag den i den forvarmede 150 grader varme ovn i 20-30 min. Fyldet skal være fast at røre ved, men stadig en anelse blødt i midten (ikke skælvende).

Lad tærten køle helt af, og sæt den på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.

Når tærten skal serveres, piskes fløden til skum. Jeg har læst i en af mine kogebøger, at når man skal piske fløde til flødeskum, skal det gøres ved forholdsvis lav hastighed, så skummet ikke bliver grynet, men fin og cremet. Fordel flødeskummet overtærten, og pynt med lidt limeskal.

Kommentarer

  1. Jeg har drømt om den tærte, siden jeg så billedet i bogen for første gang 🙂 Så jeg er kun lykkelig over, at du gider teste den. Jeg har ikke fået mindre lyst til at prøve den! Og så er det bare super med dine justeringer af opskriften, dem tror jeg, at jeg vil følge, når det bliver tid.

  2. Ja, jeg faldte virkelig også for den i bogen, og har sådan ventet på en anledning til at kunne bage den. Men når man er hjemme ved mor og far, så er der altid en anledning 😀

    Ja, endelig brug mine justeringer, så din tærte forhåbentlig ikke løber ind i samme problemer 🙂

  3. Hej Carina,

    Kondenseret mælk, hvor er det man kan købe det henne? et sted som føtex?

  4. Hej Lone,
    Ja, Føtex er begyndt at få dem i deres sortiment – de står som regel omkring bageartiklerne. Ellers kan man også købe det i indvandre-butikker 🙂

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration